Презентація "Палітра кольорів зими"

Про матеріал

Спонукайте дітей ділитися емоціями, враженнями від пори року-зима. Зимовий пейзаж приваблює своєю суворою, водночас витонченою красою. Відсутність яскравих кольорів анітрохи не збіднює його виразності. Взимку царюють форма, симетрія, пропорційність. Природа наче навмисне демонструє естетичну довершеність власних витворів. Зима ніби вимудровує нові й нові способи створення гранично виразних образів. Обмерзлі дерева та кучугури снігу перетворюються на чудернацькі скульптурні композиції. Вигадливі морозні візерунку вражають своєю експресією. Німота, заціпеніння, сонна тиша влучне доповнюють цей казковий вернісаж. Холодна зимова краса наче застигла у нерухомості. Природа завмерла і тихо спочиває до пори, як зачарована красуня.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Чудо-сани прилетіли,  Скакуни в тих санях білих.  А у них сидить цариця  Білокоса, білолиця.  Рукавом махає –  Сріблом все вкриває!    

Номер слайду 3

Якого кольору зима? Біла! Із давніх-давен зиму називають білою, та це й не дивно. Адже саме взимку на землю лягає пухнаста біла ковдра, прекрасний і холодний сніговий килим, і саме білий колір снігу дав визначення для зими.

Номер слайду 4

Та білим буває тільки той сніг, який щойно спустився з небес, ось коли ще й снігова хмара не встигла втекти світ за очі. Сніг, який уже полежав, набуває якихось відтінків, сірішає, рудішає, стає не таким урочистим і вишуканим.

Номер слайду 5

А ось коли на вулиці вогко, то з неба падають не вишукані витвори небесного ювелірного мистецтва, а цілі вологі грудки, але вони також по-справжньому білі. А ще зиму робить білою іній, який часом рясно вкриває дерева і кущі…

Номер слайду 6

Якого кольору зима? Зелена! Особливо це відчуваєш наприкінці грудня, коли на поріг впевнено й рішуче ступає Новий рік. І він несе із собою в кожну оселю якесь вічно-зелене деревце: чи то ялинку, чи сосну, а чи смереку. Ялинкові базари, ялинки, які чекають на свято, де виконають найголовнішу роль, і навіть ялинки у парках взимку стають набагато яскравішими й виразнішими, ніж у травні чи, скажімо, у вересні…

Номер слайду 7

А ще зима червоніє від ягід горобини й калинових кетягів. Давно одшуміло літо, давно облетіло листя, і саме зараз, узимку, на горобинах залишилися тільки червоні ягоди. І такими вони здаються яскравими, що інколи аж очі вбирают . А ще якісь пташки, які недавно гостювали на цих деревах, пообскубували ягідки й покидали вниз. Тепер і на снігу лежить червоне горобинове мереживо, ваблячи очі й піднімаючи настрій.

Номер слайду 8

Можна побачити зиму синьою. І це не вигадка й не диво — сині тіні лягають від дерев, від будинків, від людських постатей. Чи то тому, що тіні ці лягають на сніг. А чи тому, що їх підсвічує небо, яке часом, звісно, буває сивим, але в сонячні дні стає дуже синім.

Номер слайду 9

Якого кольору зима? Зима барвиста, зима веселкова — це від зимових свят. Уже в грудні дерева на вулицях прикрашають кольоровими гірляндами, і світяться вони червоними, синіми, зеленими вогниками, натякаючи, що вже зовсім незабаром почнуться веселі й велелюдні новорічні свята.. Яких тут тільки не побачиш кольорів! Десь деревце прикрашають іграшками одного кольору, десь намагаються використати все можливе розмаїття

Номер слайду 10

Номер слайду 11

То якого ж кольору зима? Вона така, якою її бачать. Хтось — просто білою, хтось —брудною. А ще для когось вона барвиста, сповнена різними кольорами й емоціями. Щоб бачити зиму кольоровою, треба просто мати великі очі й велике серце, треба дивуватися життю в усіх його проявах і не зважати на дрібні негаразди. Тоді й зима подарує химерні візерунки, червоні спалахи горобин, зелену ялинову пишноту, розмаїття святкових серпантинів і гірлянд…

ppt
Додав(-ла)
Замелюк Марія
Додано
18 грудня 2018
Переглядів
1953
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку