Презентація. "Парки - легені міст і сіл"

Про матеріал
Презентація "Пари - легені міст і сіл" - це звіт про природоохоронну діяльність учнів Добровільської школи. Він містить матеріали дослідницького спрямування. Історичні факти закладання паркової зони села добровілля. Спрямований на виховання екологічної грамотності та свідомості учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Добровільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області Всеукраїнський конкурс «Парки – легені міст і сіл» Роботу виконав: Кременчуцький Володимир, учень 8 класу Добровільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області Керівник: Кременчуцька Віта Володимирівна, вчитель трудового навчання Добровільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Близнюківської районної ради Харківської області Моє село найзеленіше на Близюківщині

Номер слайду 2

Моє рідне село Добровілля найзеленіше на Близнюківщині.

Номер слайду 3

Одним із основних елементів благоустрою населених пунктів є зелені насадження. Крім естетичного, вони мають ще й величезне санітарне значення, від диму, вихлопних газів, пилу тощо. Зелені насадження є резервуаром чистого повітря для населеного пункту. Парки, сади, алеї і сквери — це своєрідні легені, які очищають забруднене повітря, створюють сприятливий мікроклімат і оздоровлюють довкілля.

Номер слайду 4

Садочки в кожній господі

Номер слайду 5

Зелені насадження поруч з будівлями різних організацій Ігровий майданчик дитячого садочку Шкільний сад

Номер слайду 6

Їдальня сільгосппідприємства Будинок культури Контора сільгосппідприємства

Номер слайду 7

Догляд за шкільним квітником

Номер слайду 8

Вдале поєднання різних рослин дозволяє значно зменшити шкідливі санітарні фактори урбанізації. Так, насадження дерев і кущів значно зменшують амплітуду температурних коливань, збільшують у спекотні дні вологість повітря, покращуючи таким чином теплообмін людини і її самопочуття.

Номер слайду 9

Найбільша гордість села – це три сквери. Вони не надто великі (їх загальна площа приблизно 3 га.).Та вражає доцільність ландшафтної архітектури цих зелених насаджень.

Номер слайду 10

Найбільший сквер розташовано поблизу нашої школи, а дитячий садочок побудовано безпосередньо в центрі скверу. Два інших значно менші за розмірами, та не менш ефективні: один з них оточує Добровільський будинок культури, а всі вони розміщені в безпосередній близькості до автомобільної траси, що поєднує три області (Харківську, Дніпропетровську та Донецьку). Автомобільний потік через наше село достатньо інтенсивний, а тому така кількість зелених насаджень рятує місцевих жителів від шкідливих автомобільних викидів.

Номер слайду 11

Сквери зачаровують приїжджих зеленими кронами кленів, рясним цвітом каштанів, чарівними берізками, а особливо п'янким ароматом квітучих лип.

Номер слайду 12

Особливо велику роль зелені насадження відіграють у боротьбі з різноманітними шумами. Гігієнічна норма шумового впливу в населеному пункті не повинна перевищувати 65 дБ, хоча на вулицях з інтенсивним рухом шум може досягати 90-100 дБ. Ефективним бар’єром на перешкоді шуму є зелені насадження. Встановлено, що шумова хвиля на місцевості, яка засаджена деревами та кущами, через кожні 30 м послаблюється на 10 дБ, в той час як на відкритому просторі на такій же віддалі майже не зменшується. Найбільший ефект створюють густі зелені смуги шириною понад 50 м.

Номер слайду 13

Ідея озеленення центру села виникла в 1973 році. Наші дідусі та бабусі на той час працювали в одному з найбільших колгоспів Близнюківщини -«Більшовик». Під керівництвом голови колгоспу Торопченко Наума Миколайовича всі з радістю прийнялись висаджувати молоді деревця та доглядати за ними. Допомагали дорослим і старшокласники Добровільської школи.

Номер слайду 14

Продовжуючи справу дідів-прадідів, і сьогодні учні школи з радістю доглядають за порядком у скверах.

Номер слайду 15

Для збереження дерев підгодовують пташок, розвішують для них будиночки.

Номер слайду 16

З кожним роком дерева старішають, деякі засихають, гинуть від сильних вітрів. Тому учні школи не тільки займаються прибиранням території, а і намагаються відновлювати насадження.

Номер слайду 17

Одним з найважніших завдань охорони природи є збереження біологічного різноманіття. У прийнятті концепції охорони біологічного різноманіття велику роль зіграла Конвенція про охорону біологічного різноманіття, схвалена на Конференції ООН з питань довкілля та розвитку (Ріо-де-Женейро,1992 рік, 179 країн)

Номер слайду 18

Навесні цього року ми висадили 80 молоденьких саджанців декоративних дерев.

Номер слайду 19

Через занадто спекотне літо не всі з них вижили, та маємо надію, що ті які залишились скоро порадують нас своїми розкішними кронами.

Номер слайду 20

Завдяки нашим прекрасним скверам ми маємо місце для відпочинку, для проведення уроків на природі, і головне, маємо змогу дихати чистим повітрям.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Дякую за увагу

ppt
Додано
10 лютого 2019
Переглядів
1439
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку