Презентацію "Патріотичне виховання учнівської молоді в умовах навчального закладу"

Про матеріал

Презентація заступника директора з виховної роботи Друхівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Цимбаюк Людмили Іванівни з теми "Патріотичне виховання учнівської молоді в умовах навчального закладу". Патріотичне виховання в школі спрямовується на залучення учнів до національної культури і духовності, формування у дітей та молоді національних світоглядних позицій, ідей, поглядів і переконань на основі цінностей вітчизняної та світової культури. Воно здійснюється на всіх етапах навчання в школі, забезпечується всебічний розвиток, гармонійність і цілісність особистості, розвиток її здібностей та обдарованість, його духовності і культури, виховання громадянина України, здатного до самостійного мислення, суспільного вибору і діяльності, спрямованої на процвітання України. Презентація розкриває форми втілення національно-патіротичного виховання на досвіді нашого закладу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Патріотичне виховання учнівської молоді в умовах навчального закладу. Підготувала заступник директора з виховної роботи. Цимбалюк Л.І.

Номер слайду 2

Це так, як дихати – любити Батьківщину. В. Сосюра

Номер слайду 3

успадкування духовних надбань українського народу; вивчення вікових традицій та героїчних сторінок історії українського народу та його Збройних сил; виховання моральної відповідальності за все, що робиться на рідній землі, палке прагнення боротися за розквіт, велич і могутність Батьківщини, готовності її захищати;утвердження принципів загальнолюдської моралі: правди, справедливості, милосердя, патріотизму та інших доброчинностей. Мета національно - патріотичного виховання:

Номер слайду 4

Морально-психологічне забезпечення національно-патріотичного виховання – це формування позитивних установок: Високе самопочуття громадянина України Стійкий соціальний оптимізм Впевненість у єдності з Вітчизною

Номер слайду 5

Складові патріотичного виховання. Любов

Номер слайду 6

Форми патріотичного виховання. Шкільний музей. Просвітницькі години. Бесіди. ЛекціїРозповідіЕкскурсіїУроки Любіть Україну свою у сні й наяву. Вишневу свою Україну!

Номер слайду 7

Виховання національно свідомої особистості, патріота своєї держави не можливе без любові до рідного слова.

Номер слайду 8

Вивчайте, любіть свою мову, як світлу Вітчизну любіть!

Номер слайду 9

Відчути себе невід'ємними часточками великої історії своєї держави діти можуть тільки тоді, коли вони глибоко й детально вивчають історію рідного краю – Рівненщини. Саме це спонукає їх рівнятися на знаменитих земляків, які є взірцем для молодого покоління, що незабаром будуватиме нову Україну.

Номер слайду 10

Черпаю сили з рідної землі,Святої мудрості учусь в свого народу.І так живу, що світ болить в меніУ полум'ї незгасної любові. О. Омельченко Виховний захід “Україна – це ми!”

Номер слайду 11

Виховна година «Голодомор – печальна сторінка в історії України»У національній пам'яті українського народу навіки закарбовано сторінку болю, ім'я якому Голодомор. Масштаб пам'яті про нього є для нас, українських громадян, мірилом національної гідності і людської чесності.

Номер слайду 12

“1939-1945! Пам'ятаємо! Перемагаємо!”

Номер слайду 13

Формування національної пам'яті має спиратися на переможні сторінки історії: боротьбі за вічні цінності особистої свободи і людської гідності, за державну незалежність України. Зустріч із ветераном Другої світової війни. Якимчуком В. М.

Номер слайду 14

Мітинг-реквієм “Ніхто не забутий, ніщо не забуто”

Номер слайду 15

Конкурс-змагання до Дня Збройних Сил України

Номер слайду 16

Сучасна українська молодь успадкувала від своїх пращурів широту і велич душі козацької, щирої, доброї, готової допомогти нужденним у скрутну хвилину. Участь у благодійній ярмарці “Допоможи солдату!”

Номер слайду 17

Військово-патріотична дитячо-юнацька гра “Сокіл” (“Джура”)

Номер слайду 18

Навчально-польові збори

Номер слайду 19

Кривавими сльозами плаче неня Україна,Де тихі зорі, ясні води й мова солов’їна,Де дух козацький вільний у небо рветься,Мільйон сердець гарячих щирих б’ється. Чужинський чобіт топче край співучий,Зломить він прагне дух могучий. Та «Зась! – йому сказали українці, – Тут край свободи, а ви в ньому – чужинці». Ми вільні духом і серцем незалежні

Номер слайду 20

Чужа вам думка вільна й незалежна,Та вабить зір ваш земля наша безмежна. Спиніться, нелюди, бо лихо з вами буде,Наруги над Вкраїною народ наш не забуде. Ми вільні духом і серцем незалежні,Цьому нас вчать степи наші безмежні. Ніколи наш народ не стане на коліна,Бо ми могутня нація, єдина!Вікторія Костюченко

Номер слайду 21

Національний патріотизм передбачає насамперед історичну пам’ять. Пам’ятаймо, хто ми, чиїх батьків і будьмо великими Українцями!

Номер слайду 22

Дякую за увагу!

pptx
Додано
13 лютого 2018
Переглядів
3001
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку