Презентація Педагогічні читання «Національно-патріотичне виховання молодших школярів на літературній спадщині В.Сухомлинського»

Про матеріал
Предметом обговорення педагогічних читань є творчий доробок видатного українського педагога-гуманіста, його погляди на діяльність вчителя, на освітній процес, взаємодію між закладам освіти та родиною, шляхи впровадження ідей Василя Сухомлинського у сучасну освітню практику. Педагогічні читання – це майданчик для дискусій, пошуку рішень, обміну знаннями і досвідом, осмислення питань професійного розвитку, спонукання до проактивної позиції в професійному вдосконаленні.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: вчитель початкових класів Княжицького ліцею Броварської міської ради БОРЩИК ОЛЬГА МИКОЛАЇВНАПедагогічні читання«Національно-патріотичне виховання молодших школярів на літературній спадщині В. Сухомлинського»

Номер слайду 2

Патріотизм - одна з найбільш значущих, вічних цінностей, притаманних усім сферам життя суспільства і держави, є найважливішим духовним надбанням особистості, характеризує вищий рівень її розвитку і проявляється в її активно-діяльнісної самореалізації на благо Вітчизни»

Номер слайду 3

- Формування та розвиток у учнів високої патріотичної свідомості, почуття вірності своїй Вітчизні, прагнення до виконання свого громадянського обов'язку;- Виховання патріотичних якостей особистості відповідно до моделі "Громадянина - патріота України". Мета роботи з патріотичного виховання

Номер слайду 4

Форми роботи. М.

Номер слайду 5

Найважливішим засобом патріотичного виховання видатний педагог вважав рідне слово і зазначав, що «людину ми виховуємо словом і тільки словом. Все інше – вправи, праця – від слова»

Номер слайду 6

ШКОЛА-СІМ’Я-ГРОМАДСЬКІСТЬ У педагогічній системі В. Сухомлинського особистість виховується через тріаду:

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Казка «Деркач і кріт» В. О. Сухомлинський

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

pptx
Додано
16 жовтня 2023
Переглядів
147
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку