Презентація "Педагогіка емпаурменту".

Про матеріал
Педагогіка емпауерменту (від англ. етроwerment—розширення прав і можливостей)—надання людині мотивації, внутрішніх сил і натхнення для активних дій. Цей напрям педагогіки спрямований на формування у дітей бажаних моделей поведінки та ставлень до навколишнього світу, на відміну від традиційної, орієнтованої на знання педагогічної моделі, яку зазвичай використовують у сучасній освіті України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Впровадження педагогіки емпауерменту на уроках НУШ

Номер слайду 2

Світлини

Номер слайду 3

Чи згодні ви з такими твердженнями…Учень – це активна і творча особистість, здатна пізнавати і саморозвиватися. Знання не завжди є поштовхом до дії.

Номер слайду 4

Педагогіка емпауерменту. Педагогіка емпауерменту (від англ. етроwerment—розширення прав і можливостей)—надання людині мотивації, внутрішніх сил і натхнення для активних дій. Цей напрям педагогіки спрямований на формування у дітей бажаних моделей поведінки та ставлень до навколишнього світу, на відміну від традиційної, орієнтованої на знання педагогічної моделі, яку зазвичай використовують у сучасній освіті України.

Номер слайду 5

Основні принципи емпауермент-педагогіки:1) створення умов для формування у дитини впевненості у власних силах і можливостях та відповідальності за результати навчання;2) прийняття нею рішень щодо власного стилю життя та їх виконання;3) забезпечення психологічного комфорту дітей під час занять як за допомогою спеціальних прийомів, так і через доступність змісту (за принципом вибору кожною дитиною тих кроків, які вона хоче і може здійснити);4) створення умов для появи у дітей ентузіазму і почуття задоволення від результатів групової й індивідуальної роботи, виконання дій і вироблення звичок поведінки, орієнтованих на сталий розвиток, що досягається насамперед завдяки постійному позитивному (як за формою, так і за змістом) зворотньому зв’язку.

Номер слайду 6

Про головне…Сутність і зміст педагогіки емпауерменту полягає у знаходженні такого навчального матеріалу, який залучав би учня в конкретну діяльність, що має в його очах велике значення, інтерес та спонукає до творчості. Важливою ознакою нового формату навчання є наявність у школярів природної зацікавленості темою, проблемою та бажання її вирішувати.

Номер слайду 7

Педагогічна модельІЗанепокоєнняІІІнформація (знання)ІІІДії

pptx
Додано
11 листопада 2022
Переглядів
366
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку