Презентація "Периферійні пристрої. Робота з периферійними пристроями"

Про матеріал
Навчальна презентація з теми: "Периферійні пристрої. Робота з периферійними пристроями"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок №4 Периферійні пристрої. Робота з периферійними пристроями. Розробила майстер в/н. Ніколенко Наталія Анатоліївна. ДПТНЗ “Професійний аграрний ліцей” м. Кобеляки, 2019

Номер слайду 2

Мета урокуознайомитися з поняттям периферійних пристроїв, їх класифікацією; вивчити призначення периферійних пристроїв; навчитися налаштовувати периферійні пристрої.

Номер слайду 3

Яким буде результат уроку? В кінці уроку учень:знає, що таке периферійні пристрої;наводить приклади периферійних пристроїв;розповідає класифікацію периферійних пристроїв;показує на практиці навички роботи з периферійними пристроями.

Номер слайду 4

Периферійні пристроїПериферійний пристрій — частина технічного забезпечення, конструктивно відокремлена від головного блоку обчислювальної системи. Периферійні пристрої мають власне керування і функціонують за командами центрального процесора.

Номер слайду 5

Призначення. Периферійні пристрої призначені для забезпечення вводу-виводу інформації в необхідному для оператора форматі, а також зручності взаємодії останнього з комп’ютером. Периферійні пристрої бувають зовнішніми або вбудованими.

Номер слайду 6

Периферійні пристроїВнутрішні. Не мають власного блоку живлення, а тому використовують блок живлення комп’ютера і є вбудованими в його системний блок. Зв’язок між комп’ютером і такими пристроями реалізується за допомогою спеціальних сигнальних кабелів (шлейфів) через відповідні пристрої вводу-виводу або безпосередньо за системною магістраллю. Зовнішні. Виготовляються як окремі прилади, які обладнані власним блоком живлення і вимагають для підключення окремої розетки в електричній мережі. Зв’язок між комп’ютером та зовнішніми пристроями здійснюється за допомогою спеціальних сигнальних кабелів через відповідні пристрої вводу-виводу.

Номер слайду 7

Класифікація

Номер слайду 8

Пристрої введення інформаціїПристрої введення перетворюють різні види інформації в електричні сигнали, які мають два значення, тобто перекладання на мову комп’ютера. Різноманітні пристрої введення визначаються видами інформації, яку необхідно ввести.

Номер слайду 9

Пристрої введення інформаціїСканер. Мікрофон. Миша. Трекбол. Вебкамера. Клавіатура

Номер слайду 10

Пристрої виведення інформаціїПристрої виведення служать для перетворення інформації із форми, що зрозуміла комп'ютеру, у форму, зрозумілу людині. Основними пристроями виведення результатів обробки інформації є монітор і принтер.

Номер слайду 11

Пристрої виведення інформаціїПроектор. Навушники. Плотер

Номер слайду 12

Пристрої обміну даними. До таких приладів належить модем. Пристрій, призначений для обміну інформацією між віддаленими комп'ютерами по каналах зв'язку, прийнято називати модемом. При цьому під каналом зв'язку розуміють фізичні лінії (провідні, оптоволоконні, кабельні, радіочастотні), спосіб їх використання (комутовані і виділені) і спосіб передачі даних (цифрові або аналогові сигнали).

Номер слайду 13

Залежно від типу каналу зв'язку пристрою прийому-передачі підрозділяють на радіомодеми, кабельні модеми та інші. Найбільш широке застосування знайшли модеми, орієнтовані на підключення до комутованих телефонних каналах зв'язку. Пристрої обміну даними

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Коваленко Вікторія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 грудня 2019
Переглядів
4785
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку