Презентація "Перший український космонавт"

Про матеріал
Матеріал про першого українського космонавта цікаво застосувати на ранковій зустрічі до Дня космосу. Пізнавальний матеріал для учнів про першого українського космонавта має зацікавити учнів дізнаватися більше про видатних людей України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перший український космонавт. Підготувала Стеценко Наталія, вчитель початкових класів

Номер слайду 2

Перший український космонавт Леонід Каденюк. Каденюк народився 28 січня 1951 року в селі Клішківці Хотинського району Чернівецької області в сім'ї сільських вчителів.

Номер слайду 3

ДИТЯЧА МРІЯМрія про космос в Леоніда Каденюка зародилася в 10 років, коли весь світ облетіла звістка про політ Юрія Гагаріна. І він зробив усе, щоб ця мрія стала реальністю: закінчивши середню школу зі срібною медаллю, вступив до Чернігівського вищого військового авіаційного училища льотчиків, здобув диплом льотчика-інженера за спеціальністю «Пілотування і експлуатація літальних апаратів».

Номер слайду 4

ЗДІЙСНЕННЯ МРІЇУ 1976 році був оголошений набір до Загону радянських космонавтів у групу багаторазової космічної системи «Буран», і Леонід вирішив спробувати свої сили. Після тривалих фізичних і психологічних тренувань із 9000 претендентів було відібрано дев’ятьох. Каденюк – у їхньому числі.

Номер слайду 5

Тривалий час Каденюк вивчав різні космічні кораблі та літав більш ніж на 50 типах літаків різного призначення, здебільшого – винищувачах. Якщо порахувати загальну кількість часу, проведеного ним в небі, цей показник перевищить 2 400 годин. Виходить, що Леонід Каденюк відпрацював в небі 100 повних діб без посадки.

Номер слайду 6

Політ у космос. Коли вже за часів незалежної України постало питання про політ українця на борту американського космічного корабля, Каденюк написав заяву про бажання взяти участь у конкурсі. Незабаром його викликали на комісію

Номер слайду 7

З 19 листопада по 5 грудня 1997 року Каденюк здійснив політ на американському транспортному космічному кораблі "Колумбія" місії STS-87. У космосі українець та його колеги проводили експерименти спільного українсько-американського дослідження з трьома видами рослин: ріпою, соєю і мохом

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Нагороди КАДЕНЮКА

Номер слайду 11

Помер 31 січня 2018 від раптової зупинки серця під час традиційної ранкової пробіжки. Похований на Байковому кладовищі.

Номер слайду 12

Висновок

Номер слайду 13

1.https://www.google.com/search?q=%D0%BD%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8+%D0%9 A%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%8 E%D0%BA%D0%B0&sca_esv=345267d812.https://naurok.com.ua/prezentaciya-na-temu-zhittya-i-diyalnists-p-korolova-239203.html3. https://naurok.com.ua/prezentaciya-na-temu-leonid-kadenyuk---pershiy-ukra-nskiy-kosmonavt-104604.html. ВИКОРИСТАНІ ДЖЕРЕЛА

Номер слайду 14

pptx
Додано
20 травня
Переглядів
434
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку