Презентація. Перший урок "Незалежність. Від 1991 і назавжди"

Про матеріал
Незалежність – це можливість приймати самостійні рішення, які підкорюються власним бажанням та інтересам і не потребують зовнішніх вказівок та наказів. До Дня Незалежності України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перший урок 2016-2017н.р. Гурова в.м .

Номер слайду 2

Перший урок 2016-2017н.р.«Незалежність. Від 1991 і назавжди». Гурова в.м .

Номер слайду 3

Гурова в.м .

Номер слайду 4

День сьогодні особливий, і урок також буде особливим! Тема сьогоднішнього нашого першого уроку буде: «Незалежність. Від 1991 і назавжди». Гурова в.м .

Номер слайду 5

Моя Україно!Моя Батьківщино!Моя ти найкраща у світі країно!Люблю я тебе за поля і сади,Де люди вирощують добрі плоди;Люблю за ліси, де ростуть гарні квіти,Люблю за озера, струмочки і ріки…За сонечко тепле, яке зігріваєМене у країні, де я зростаю! Владислав Дідко. Гурова в.м .

Номер слайду 6

Гурова в.м .

Номер слайду 7

Епіграф: Народе мій, пишаюся тобою: Моя душа – частинка твого «Я». Красою правди у святім двобою. Понад Майданом сонця лик сія… Є нація! Хай знають всі у світі: Ми є! Народ піднявся із колін!І переможно сонце правди світить. Гурова в.м .

Номер слайду 8

Гурова в.м .

Номер слайду 9

Зовсім нещодавно наша Батьківщина відсвяткувала 25-річницю незалежності. А що означає для вас незалежність?   Гурова в.м .

Номер слайду 10

Гурова в.м .

Номер слайду 11

Незалежність – це можливість приймати самостійні рішення, які підкорюються власним бажанням та інтересам і не потребують зовнішніх вказівок та наказів. Гурова в.м .

Номер слайду 12

Давайте ми сьогодні згадаємо: «Від проголошення Незалежності до нової України»Гурова в.м .

Номер слайду 13

Гурова в.м .

Номер слайду 14

1. Тепер наша держава незалежна, а ми з вами вільні, але шлях, який подолала Україна до незалежності, був надзвичайно складний. Відсутність єдності нашого народу розтягнув здобуття свободи на п’ять століть. Першим кроком на цьому шляху є Київська Русь (ІХ-ХІ ст.) - одна з найбільших й наймогутніших держав у Європі. Досягла високого рівня військової могутності, економічної міці, культурного піднесення, стала в рівень з багатьма державами Європи і Близького Сходу. Але поділ Київської Русі на окремі князівства зробило свою справу - держава перестала існувати. Гурова в.м .

Номер слайду 15

2. Другий крок. Період козаччини. У ХV столітті на території Європи з’являється, хоч і ненадовго, суверенна Україна з усіма атрибутами політичної й економічної влади. В цей час Пилип Орлик створив першу у світі демократичну Конституцію. Але не вистачило нашому народові єдиної політичної свідомості. Після цієї спроби український народ не мав власної держави й територіальної цілісності. Україна була поділена між сусідніми імперіями. Гурова в.м .

Номер слайду 16

3. Наступний крок - 1918 рік – рік об’єднання і створення незалежної України, яка проіснувала зовсім мало, але мала власного президента Михайла Грушевського. Четвертий крок - 16 липня 1990 року Верховна Рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України. 24 серпня 1991 року було прийнято Акт проголошення незалежності України, в якому підкреслювалося: Гурова в.м .

Номер слайду 17

4.“… продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні, — виходячи з права на самовизначення, передбаченого Статутом ООН та іншими міжнародно-правовими документами, — здійснюючи Декларацію про державний суверенітет України, Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки урочисто проголошує незалежність України та створення самостійної Української держави — України» Гурова в.м .

Номер слайду 18

Гурова в.м .

Номер слайду 19

5. Помаранчева революція – хвиля мирних протестів у листопаді – грудні 2004 року, що прокотилася Україною. За суттю вона була революцією духу, кампанією загальнонаціональних протестів, мітингів, пікетів, страйків, інших акцій громадянської непокори мільйонів людей проти тогочасного режиму, який, сфальсифікувавши вибори, намагався нав'язати суспільству на найвищу державну посаду свого кандидата. Зрештою, це булла реакція громадян, які усвідомили, що саме народ є джерелом влади. Гурова в.м .

Номер слайду 20

Гурова в.м .

Номер слайду 21

6. А сотню вже зустріли небеса.. Летіли легко, хоч Майдан ридав…І з кров´ю перемішана сльоза…. А батько сина ще не відпускав.. Й заплакав Бог, побачивши загін: Спереду – сотник, молодий, вродливийІ юний хлопчик в касці голубій,І вчитель літній сивий-сивий…І рани їхні вже не їм болять…Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло.. Як крила ангела, злітаючи назад,Небесна сотня в вирій полетіла… Людмила Максимлюк. Гурова в.м .

Номер слайду 22

Гурова в.м .

Номер слайду 23

7. Революція Гідності 2013-2014 рр. стали центральними подіями новітньої історії України. Першопричинами Революції Гідності були: протест проти узалежнення України від Росії, бажання ліквідувати корупційну систему та відкрити можливості для розвитку країни. Наслідком цих подій стало зростання самоповаги, патріотизму та солідарності громадян України. Майдан продемонстрував здатність українців до самоорганізації, взаємодопомоги та самопожертви, виявив, що для наших співгромадян, незалежно від регіону проживання, етнічної належності та мови важливими цінностями є свобода, людська гідність, право обирати свою долю. Гурова в.м .

Номер слайду 24

Гурова в.м .

Номер слайду 25

8. Сьогодні ми в скорботі й з великою вдячністю згадуємо Героїв Небесної сотні, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками. Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі. І за цю боротьбу, за нашу з вами свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. І більшість з них – молоді, сильні. Ті, хто лише починав жити…. Давайте хвилиною мовчання вшануємо світлу пам’ять всіх героїв, хто загинув за незалежність та краще життя!Гурова в.м .

Номер слайду 26

Гурова в.м .

Номер слайду 27

9. Так за цей час не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на незалежність.1991 рік вписано в новітню історію України, як час, з якого почалася нова сторінка розвитку державності;2004 рік – прояв громадянської активності під час Помаранчевої революції;2013 рік – Революція гідності, що призвела до політичних та суспільних змін в Україні;Літо 2014 – подвиг українських військових та добровольців у боротьбі з російськими бойовиками, які тероризують східні регіони України. Гурова в.м .

Номер слайду 28

Гурова в.м .

Номер слайду 29

Незалежна і єдина – Наша ненька –Україна назавжди!Вправа «Сенкан» (робота в парі на вибір). Скласти сенкан до слів: Батьківщина, незалежність, Україна, мова, . Алгоритм складання сенкану: Тема (іменник) Опис (2 прикметники) Дія (3 дієслова) Ставлення (фраза з 4-х слів), почуття з приводу обговорюваного. Перефразування сутності (синонім, узагальнення, підсумок). Гурова в.м .

Номер слайду 30

Україна твоя. Батьківщинакраща за… дорожча за? ?Гурова в.м .

Номер слайду 31

Що може подарувати своїй Україні людина, яка її любить? Гурова в.м .

Номер слайду 32

Рідна Україна,Батьківщина, мова, мати –Нас повік не роз’єднати. М. Сингаївський. Гурова в.м .

Номер слайду 33

Гурова в.м .

Номер слайду 34

Гра «Моя позиція». Учень починає висловлювати свою думку зі слів:«Хоч я іще не доросла, але для своєї рідної України я можу…»Гурова в.м .

Номер слайду 35

10. МОЯ УКРАЇНА Г. Володька, К. Василенко. Сонячні ранки, чисті джерела –Все то моя Україна. Хто я без тебе, Як сонце без неба, Ти моя мудра, єдина. Ми твої діти, тут народились,Тут наші батько і мати. Ми – українці, – завжди і всюди. Будемо про це пам’ятати. Отчому краю щиро бажаю. В мирі і злагоді жити. Кращого краю в світі немає. Як же його не любити!Разом будуємо сильну державу,Вільну, велику, єдину. Люди, прошу: «Бережіть і цінуйте. Нашу святу Україну». Гурова в.м .

Номер слайду 36

Гурова в.м .

Номер слайду 37

М-яна 11. Слухайте, слухайте, слухайте, люди!Дзвонить десь дзвін безупинно – То задзвонила воля здобута,То Україна скинула пута, То на свободі родина!Моя Україно, без краю. Квітуча і славна земля!З тобою радію, співаю,Омріяний сонячний краю. Ти моя радість і сила моя. Гурова в.м .

Номер слайду 38

Гурова в.м .

Номер слайду 39

Україна потребує нашої виваженості, захисту, єдності, мудрості. Ми пишаємося нашою молоддю. Вона активна, здатна відстоювати своє незалежне майбутнє. Ми повинні поважати себе, свою державу, тоді інші країни поважатимуть нас і все буде в нас як найкраще і ми здолаємо всі негаразди. А рідній державі ми побажаємо: Миру! Злагоди! Процвітання! Працьовитих і талановитих українців!Щасливого незалежного майбутнього!Гурова в.м .

Номер слайду 40

Ми сьогодні доклали свою часточку до збереження миру і єдності в нашій Батьківщині. Усі ми сподіваємося, що найзаповітніше бажання українців сьогодні - жити під мирним небом України і не допустити продовження війни здійсниться обов'язково. Наша країна - єдина і незалежна Україна! І це назавжди! Гурова в.м .

Номер слайду 41

Гурова в.м .

Номер слайду 42

pptx
Додано
12 березня 2019
Переглядів
964
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку