Презентація "Першоцвіти"

Про матеріал
Ознайомлення з квітами занесеними до Червоної книги України. Збереження іх та відмова від покупки первоцвітів, їх збору, продажу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Перші квіти весни

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Ще спить земля солодким сном. Ще трави сплять в краю лелечім. А десь під снігом, за бугром,Підсніжник розправляє плечі. До сонця тягне пелюстки. Крізь сніг, і вітер, і морози. Він промовляє : «Я живий!Весну стрічайте на порозі!»Підсніжник

Номер слайду 5

Хоч ще не тепло так, як літом,А де-не-де сніги лежать. Земля всміхнулась первоцвітом. А з гір дзвінкі струмки біжать. Ці квіточки усіх чарують,Їх звуть ще — золоті ключі. Вони здоров’я нам даруютьІ закриваються вночі,Та сплять так солодко, як діти. Білоцвіт весняний

Номер слайду 6

Вже сніг зійшов, але земля ще чорна.І раптом диво-квітка із землі!Жовтенька або біла та проворна. Чи фіолетова на темнім тлі.І так чарівно, ніби сонце, сяє!То ж дивовижно на душі стає. Дивує квітка, настрій піднімає…Прекрасно, що шафран у світі є.

Номер слайду 7

Я схожа на дзвіночок,Росту в бору сосновомуІ знову в платті новом.у                                                  Сон-трава. Колихає ніжно теплий вітер. Квіти сон-трави коло вікна,І чомусь так хочеться радіти,І співати, вже прийшла весна! "Сон-трава", - казала ще бабуся,-"Символ спокою, кохання й чистоти!"Я дивлюсь на неї і молюся,Щоб усі  були щасливі на землі.

Номер слайду 8

Тендітні квіточки блакитні,Такі ви милі  і привітні,Немов дзвіночки весняні,Гойдаєтесь серед снігів.І сніг вас часом укриває,Та ви всміхаєтесь. Чудні. Радієте своїй весні.І я радію разом з вами. Зривать для  вази вас не стану,Хай колір ваш зігріє душу,Оберігати вас я мушу. Проліска.

Номер слайду 9

Я на інших геть не схожий,Кучерявий та пригожий. Постелю під голе віття. Фіолетове суцвіття. Ряст

Номер слайду 10

А я – квітка синя і вродлива,Завжди у колі друзів, не сама. Хоч скромна дуже і сором’язлива,Та кажуть, запахущої нема!Фіалка. Фіолетові малята весну люблять зустрічати. Фіалка

Номер слайду 11

Лікувальну силу маю,Жовтим цвітом розцвітаю. Називають ключ весни!Як я звуся? Ти скажи!Первоцвіт

Номер слайду 12

Я зірвав квітку – і вона загинула Знищений вид у природі вже не відновиться ніким і ніколи. Щоб з’явився підсніжник з цибулини має пройти 5 років. Любуйтеся квітами які зростають на землі. Цінуйте їх, бережіть їх.

Номер слайду 13

Подивіться як знищуються квіти

Номер слайду 14

Не купуйте крадені у природи квіти

Номер слайду 15

Як намалювати весняну квітку

Номер слайду 16

Як створити квітку

Номер слайду 17

Пам’ятка «Будь природі другом»1. Не рвіть на луках і в лісах багато квітів.2. Кожна квіточка ― вам на радість, кожна рослинка ― для вашого добра, кожна травинка ― для вашого здоров’я.3. Збираючи лікарські рослини, завжди залишайте частину, щоб вони росли і надалі.4. Не збирайте з беріз сік, бо вони загинуть.5. Не ламайте даремно гілок дерев і кущів.6. Їстівні ягоди, горішки збирайте так, щоб не пошкодити гілок.7. Не пошкоджуйте кору дерев.8. З особливою увагою ставтеся до рослин, занесених до Червоної книги.9. Саджайте дерева, кущі, квіти, доглядайте їх ― тоді наша земля, наше шкільне подвір’я стануть ще кращими, повітря буде чистішим, бо рослини ― це «зелені легені» планети.

Номер слайду 18

П а м‘ я т а й т е , зберігаючи квітам життя, ми прикрашаємо своє!

pptx
Додано
27 вересня 2019
Переглядів
1249
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку