ПРЕЗЕНТАЦІЯ: ПІДГОДІВЛЯ ЗИМУЮЧИХ ПТАХІВ НАШОГО КРАЮ

Про матеріал
ВИВЧИТИ ЗИМУЮЧИХ ПТАХІВ НАШОГО МІСТА ПОГЛИБИТИ ЗНАННЯ ВИХОВАНЦІВ ПРО ВИДИ ЗИМУЮЧИХ ПТАХІВ КИЇВЩИНИ ВИХОВУВАТИ ВІДПОВІДАЛЬНЕ СТАВЛЕННЯ ДО ПРИРОДИ НА ПРИКЛАДІ ДОПОМОГИ ПТАХАМ В ЗИМОВИЙ ЧАС
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Доброго дня! Скиба Тетяна Анатоліївна, керівник гуртка «Юні орнітологи»

Номер слайду 2

Тема ПІДГОДІВЛЯ ЗИМУЮЧИХ ПТАХІВ НАШОГО КРАЮ

Номер слайду 3

Мета ВИВЧИТИ ЗИМУЮЧИХ ПТАХІВ НАШОГО МІСТА ПОГЛИБИТИ ЗНАННЯ ВИХОВАНЦІВ ПРО ВИДИ ЗИМУЮЧИХ ПТАХІВ КИЇВЩИНИ ВИХОВУВАТИ ВІДПОВІДАЛЬНЕ СТАВЛЕННЯ ДО ПРИРОДИ НА ПРИКЛАДІ ДОПОМОГИ ПТАХАМ В ЗИМОВИЙ ЧАС

Номер слайду 4

Зима… Зима. Не те,що влітку… Біліє далеч снігова. І на малесеньку чечітку Колючий острах навіва. Гуляють білі сніговиці, Тріщить мороз. Гудуть вітри. Сидять зажурені синиці, І повзики, і снігурі… Дзьобатий дятел працьовито У кору стука - не дріма. Але тепер йому не літо- Кругом зима, кругом зима! А сніг лежить, а вітер злиться, І навіть щиглик на біду, Хоч звичка в нього – бадьориста, Притих під кущиком в саду. Сніжинки білі - не комахи. А ковдра біла – не тепло.

Номер слайду 5

Подивіться у вікно. Яка зараз пора року? Опишіть погоду взимку. Кому в сильний мороз найважче? Які птахи зимують в нашій місцевості?

Номер слайду 6

Загадки За вікном летить сніжок, піднялася віхола. Але бачу я пташок Що сидять під стріхою! Чи-чив-чив, чив-чив-чив-чив! Хто співати їх навчив? Сірі пташенята ці звуться, діти, … * * *  Вона животик жовтий має, ще й чорну краватку одягає.  Пташина жвава і маленька, співає дзвінко, веселенько,—  Той спів узимку кожен чує. Шматочок сальця їй смакує.  Що ж це за пташка невеличка, чи здогадались ви?  * * *  Чорно-біла, метушлива, голосно стрекоче,  Мабуть, злодійка-пташина знов щось вкрасти хоче,  Чи люстерко, чи намисто — на це в неї вдосталь хисту,  Ох і пройда ж ти нівроку, хитра злодійка ...  * * *  Вони бувають сизі, білі, воркують, в парку проживають.  Вважають їх птахами миру, на щастя в небо випускають.  І линуть в сині голубій птахи чудові — ...  * * *  Дзоб міцний і гарні крила, чорний хвіст, жилетка сіра, Чи присяде, чи летить, - «Кар, кар, кар!» - усе кричить. * * *  У червонім фартушку птах стрибає по сніжку і розпитує синичку про найближчу годівничку. * * *  Як щось гарно заблищить, Так вона туди й летить… У гніздо несе оздоби, все красуні до вподоби! * * *  По асфальту чимчикує, із людьми про щось воркує… Сизокрилий, добрий птах, знається він на листах!

Номер слайду 7

Синиця  Синиця (Parus) — рід птахів родини Синицеві (Paridae). Невеликі за розміром птахи, живляться комахами та дрібними безхребетними.

Номер слайду 8

Дятел звичайний Дя́тел звича́йний, або дя́тел вели́кий строка́тий (Dendrocopos major) — птах досить великого розміру; один із найвідоміших представників родини Дятлових.

Номер слайду 9

Горобець хатній Горобе́ць ха́тній (Passer domesticus) — найпоширеніший вид роду Горобців (Passer),родини горобцевих (Passeridae). Це один із найвідоміших птахів, що живуть по сусідству із житлом людини (звідси її видова назва «хатній»). Самка Самець

Номер слайду 10

Горобець польовий Польови́й горобе́ць (Passer montanus) — широко поширений птах родини горобцевих, близький родич мешканця міст хатнього горобця. На відміну від останнього, в меншій мірі залежний від людини.

Номер слайду 11

Снігур Снігу́р (Pyrrhula pyrrhula) — птах ряду горобцеподібних, родини в'юркових. В Україні — звичайний осілий птах Карпат і зимуючий усієї території. Взимку живиться ягодами, бруньками і насінням деревних порід.

Номер слайду 12

Галка  Га́лка (Corvus monedula) — вид птахів роду крук, один з найменших (34-39 завдовжки) представників роду. 

Номер слайду 13

Голуб Го́луб (Columba) — рід птахів з родини голубових (Columbidae), що поширені всією земною кулею, крім Арктичних та полярних зон.

Номер слайду 14

Горлиця садова Го́рлиця садо́ва, або кі́льчаста (Streptopelia decaocto) — птах родини голубових. Широко поширений в антропогенних ландшафтах Євразії. В Україні звичайний осілий вид

Номер слайду 15

Ворона Воро́на, крук (Corvus) — рід великих чорних птахів родини воронових (Corvidae) ряду горобцеподібних (Passeriformes). Складається із близько сорока видів, поширених на всій північній півкулі, Азії, Африці, Австралії. 

Номер слайду 16

Сорока звичайна Соро́ка звича́йна (Pica pica) — птах родини воронових. В Україні звичайний осілий птах на всій території.

Номер слайду 17

Чиж Чиж, чижик (Spinus spinus або Carduelis spinus), птах родини в'юркових. В Україні гніздиться в Карпатах і Криму, під час осінніх і весняних мандрівок — на всій території. Самка Самець

Номер слайду 18

Щиглик Щиглик, щиголь (Carduelis carduelis), птах родини в'юркових. Забарвлення строкате, яскраве. Повсюдний в листяних та мішаних лісах, парках, садах.

Номер слайду 19

Вівсянка Вівся́нка (Emberiza) — рід птахів ряду горобцеподібних. Існує близько 40 видів в Євразії й Африці, багато з них живляться комахами. Мають яскраве забарвлення.

Номер слайду 20

Сойка Сойка (Garrulus glandarius) — лісовий птах родини воронових. В Україні осілий, кочовий вид.

Номер слайду 21

Посмітюха Посмітюха або чубатий жайворонок (Galerida cristata) — невеликий горобцеподібний птах родини жайворонкових (Alaudidae). В Україні осілий, кочовий.

Номер слайду 22

Дрізд Дрізд (Turdus) — рід птахів родини дроздових. Рід є одним із найбільших у родині дроздових і складається із близько 65 видів. Птахи невеликого розміру, темного забарвлення.

Номер слайду 23

Чим годувати птахів взимку ● насіння соняшника ● конопля ● овес ● просо, пшоно ● гарбузове насіння (лише сире) ● насіння дині, кавуна ● крихти сухого білого хліба (чорний хліб шкідливий для всього птаства) ● горобина і бузина, зібрані в кетяги й розвішані на деревах ● насіння ясеня (крилатки) ● насіння бур’янів (лобода, кропива, лопух, кінський щавель)

Номер слайду 24

\

Номер слайду 25

Зима складний період в житті птахів. Справжнім подарунком для них є годівнички, які можна виготовити з різноманітних матеріалів: пластикових пляшок, картонних коробок чи з дерева.

Номер слайду 26

Домашнє завдання Виготовити вдома найпростіші годівнички Не забувати підгодовувати пташок Підготувати цікавинки про птахів

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Уколова Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
23 жовтня 2019
Переглядів
4242
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку