Презентація. Підсумковий урок за розділом "У країні знань"

Про матеріал
Презентація на допомогу вчителю для проведення підсумкового уроку за розділом "У країні знань" за підручником В.Науменко "Літературне читання" 4 клас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підсумковий урок за розділом «У країні знань»

Номер слайду 2

Перевірка домашнього завдання. Гра «Хто читає швидше?»Знайдіть абзаци з такими реченнями: Добре, що вони підпливли до берега. Та хіба ми слабкіші за них?І прикотив цілу гору динь

Номер слайду 3

Гра «Хто читає швидше?» Вертутій не став дивитися на цю стравоїдну муку. Звідси починав заняття з лунаристами. Чому так буває в лузі, чому так ведеться в лісі?

Номер слайду 4

Гра «Хто що робив?»дід Вертутій професор Варсава дядько Сиз дядько Хвороща. Садив на городі свої дивацькі дині Вирощував світлячки. Робив млинки. Вчив учнів лунаристів

Номер слайду 5

Гра «Дочитай речення» Сиз, Вертутій, Мармусія дивились на спалений корч, ... Погомоніли й пристали на думку Сиза... Лісова річка винесла довбанки ... Велась тяжка рада: ... Те, що вони побачили на сірих кучугурах піску... Тут професор ляснув себе по коліну, ... В якомусь засліпленні, мілиною Сиз побрів ... Всі, всі збираймось гуртом... Веселий, невгамовний Хвороща... Вона промовляє до нас: ... Лихо — воно збирає...

Номер слайду 6

Гра «Чи уважний ти читач?»1. На якому автомобілі подорожував Петько з батьком і друзями? а) «Жигулі»; б) «Волга»; в) «Нива». 2. За якими тваринами спостерігали друзі? а) За видрами; б) за бобрами; в) за хохулями. 3. З якої країни приїхав до нас фікус? а) З Індії; б) з Єгипту; в) з Греції.

Номер слайду 7

4. Чого смертельно боялися печерні приблуди? а) Грому; б) води; в) вітру. 5. У якій країні винайшли пергамент? а) В Індії; б) в Китаї; в) в Греції6. Як звали батька Ольги Перевізниківни? а) Святослав; б) Мирослав; в) Ярослав. Перевір себе. Відповіді: 1а; 2в; 3а; 4б; 5в; 6б

Номер слайду 8

Гра «З’єднай назву твору з його автором»«Свідки минулих епох» «Гості з далеких берегів» «Ольга Перевізниківна» «Земля світлячків»Віктор Близнець. Антін Лотоцький. Анатолій Давидов Паола Утевська

Номер слайду 9

Гра «Впізнай, чий голос»В основному, Іро, через ваш жіночий рід постраждали хохулі. Ще в середині минулого століття вони зустрічалися досить часто.(Петько. Анатолій Давидов «Свідки минулих епох»)

Номер слайду 10

Гра «Впізнай, чий голос»Крім хохулі, сподіваюся, зустрінемо тут вухатого їжака, байбака; можливо, нам трапиться й перев’язка, а з птахів — степовий орел, орел-карлик.(Володимир Іванович. Анатолій Давидов «Свідки минулих епох»)

Номер слайду 11

Гра «Впізнай, чий голос»Мудро ви сказали, вчителю! Я зрозумів вас, вчителю! І от що придумав: кручу! Кручу для ворогів! І облогу з живого вогню.(Сиз. Віктор Близнець «Земля світлячків»)

Номер слайду 12

Гра «Впізнай, чий голос»До вас, Вертутію! Коли б там, у вас, не походили оці брудні лаписька! (Мармусія. Віктор Близнець «Земля світлячків»)

Номер слайду 13

Гра «Впізнай, чий голос»Гарна, добра дитино! Якийсь невідомий віщий голос говорить мені, що тебе жде велика слава. Будеш княгинею! (Старець. Антін Лотоцький «Ольга Перевізниківна»)

Номер слайду 14

Гра «Впізнай, чий голос»Але його прапрабабуся чи прапрадідусь дуже довго мандрували, поки в тьоті Оксани опинилися. Здалеку фікус до нас приїхав. (Дідусь. Паола Утевська «Гості з далеких берегів»)

Номер слайду 15

Гра «Закінчи речення» Сьогодні на уроці я вчився... Мені було цікаво... Свою роботу на уроці оцінюю... Урок завершую з... настроєм

pptx
Додано
11 травня 2021
Переглядів
500
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку