Презентація "Підсумковий урок за творчістю Джеремі Стронга, Яна Улофа Екгольма, Крістіне Нестлінгер, Муні Вітчер та Еріка Емануеля Шмітта"

Про матеріал
Матеріал містить підбірку контрольних завдань для підсумкового уроку по вивченню творів Джеремі Стронга, Яна Улофа Екгольма, Крістіне Нестлінгер, Муні Вітчер та Еріка Емануеля Шмітта. Рекомендовано для використання при викладанні курсу "Сучасна дитяча література"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасна зарубіжна дитяча література. Підсумковий залік №1 завивченими творами та творчістю письменників. Потапова А. Ю. Вч. зарубіжної літератури. Комишанської ЗОШ №26 Херсонської міської ради

Номер слайду 2

Залік отримає той, хто набере 50 балів. Також буде визначено трьох переможців у персональному заліку. Бажаю успіху!Оцінювання результатів{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}№завдання. Макс.бал1“фотопортрет”52“встановити відповідність”53“з’єднай у пари”54“ жанри і твори”55“тема твору”56 Тест”Гармидер у школі”1078910 Тест “Людвігу…”Тест “Ніна -…”Тест “Мислитель діє”Тест “ Оскар і …” Всього:1010101075

Номер слайду 3

А. Крістіне Нестлінгер, Б. Ерік Емануель Шмітт, В. Муні Вітчер, Г. Джеремі Стронг, Д. Ян Улоф Екгольм Завдання №1 “Фотопортрет”: підібрати прізвища та імена письменників до їх фотопортретів21354

Номер слайду 4

А. Крістіне Нестлінгер. В. Муні Вітчер Б. Ерік Емануель Шмітт Г. ДжереміД. Ян Улоф Екгольм Стронг13542

Номер слайду 5

Завдання№2 “Встанови відповідність” Письменники1. Ян Улоф Екгольм2. Муні Вітчер3. Джеремі Стронг4. Ерік Емануель Шмітт5. Крістіне Нестлінгер. Національна література. А. Французька л-ра. Б. Англійська л-ра. В. Австрійська л-ра. Г.Італійська л-ра. Д. Шведська л-ра

Номер слайду 6

Письменники1. Ян Улоф Екгольм2. Муні Вітчер3. Джеремі Стронг4. Ерік Емануель Шмітт5. Крістіне Нестлінгер. Національна література. Д. Шведська л-ра. Г.Італійська л-ра. Б. Англійська л-ра. А. Французька л-ра. В. Австрійська л-ра

Номер слайду 7

Завдання №3 “З’єднай у пари” Твори1.”Оскар і Рожева Пані”2. “Гармидер у школі”3.”Мислитель діє”4.“Людвигу прехитрому – ура!ура!ура!”5.”Ніна дівчинка планети Шостого місяця”Письменники. А. Ян Улоф Екгольм. Б. Муні Вітчер. В. Джеремі Стронг. Г. Ерік Емануель Шмітт. Д. Крістіне Нестлінгер

Номер слайду 8

Твори1.”Оскар і Рожева Пані”2. “Гармидер у школі”3.”Мислитель діє”4.“Людвигу прехитрому – ура!ура!ура!”5.”Ніна дівчинка планети Шостого місяця”Письменники. Г. Ерік Еммануель Шмітт. Б. Джеремі Стронг. В. Крістіне Нестлінгер. А. Ян Улоф Екгольм. Д. Муні Вітчер

Номер слайду 9

Завдання №4 “З’єднай твір з його жанром” Жанр 1. Детективна повість2. Повість-казка3. Роман-фентезі4. Епістолярний роман5. Гумористична повість. Твори. А.”Оскар і Рожева Пані”Б. “Гармидер у школі”В.”Мислитель діє”Г.“Людвигу прехитрому – ура!ура!ура!”Д.”Ніна - дівчинка планети Шостого місяця”

Номер слайду 10

Жанр 1. Детективна повість 2. Повість-казка 3. Роман-фентезі4. Епістолярний роман 5. Гумористична повість. Твори. В.”Мислитель діє”Г.”Людвігу Прехитрому – ура!ура”ура!”Д.”Ніна, дівчинка планети Шостого місяця”А.”Оскар і Рожева Пані”Б.”Гармидер у школі”

Номер слайду 11

Завдання №5 “Тема твору”Тема1. Філософський сенс життя і смерті.2. Нестандартний підхід до навчання.3. Всеперемагаюча сила дружби.4. Космічні пригоди, боротьба білої та чорної магії.5. Тема довіри та дружби, розкриття дитячої психологіїТвори. А. “Гармидер у школі”Б. “Ніна – дівчинка планети Шостого місяця”В. “Оскар і Рожева Пані”Г.”Людвігу Прехитрому – ура!ура!ура!”Д.”Мислитель діє”

Номер слайду 12

Тема1. Філософський сенс життя і смерті.2. Нестандартний підхід до навчання.3. Всеперемагаюча сила дружби.4. Космічні пригоди, боротьба білої та чорної магії.5. Тема довіри та дружби, розкриття дитячої психологіїТвори. В.”Оскар і Рожева Пані”А.”Гармидер у школі”Г.”Людвігу Прехитрому –ура!ура!ура!”Б.”Ніна, дівчинка планети Шостого місяця”Д.”Мислитель діє”

Номер слайду 13

1. Міс Лілія Гармидер була вчителькою на заміну.2. Найважливішим для директора школи містера Штурха було дотримання розкладу занять.3. На уроці біології міс Гармидер показувала живу пташку.4. Діти на уроці конструювали вертопеди.5. Пиріг дружби захопив всю школу, в тому числі і деякі документи пана директора.6. Директор вигнав міс Гармидер за те, що вона принесла в клас мишей.7. У школі мала відбутися інспекторська перевірка.8. Дітям завжди цікаво проводили уроки плавання.9. Міс Гармидер дала дітям завдання у різний спосіб перепливти басейн і залишитися сухими.10. За результатами перевірки школу закрили.№6 “Гармидер у школі” (дати відповідь-”так/ні”)

Номер слайду 14

№7 “Людвігу Прехитрому – ура!ура!ура! (дати відповідь-”так/ні”)1. Людвіг був чотирнадцятою дитиною в сім’ї Ларсонів.2. Старший брат Лабан обманув друзів Людвіга і заволодів їхніми пряниками.3. Людвіг хотів навчитися лисячим хитрощам будь за що.4. Людвіг і Тутта Карлсон зустрілися випадково в темній канаві.5. Тутта злякалася Людвіга і покликала на допомогу пса Максиміліана.6. Люди запланували влаштувати полювання на лисів.7. Між Людвігом і Туттою зав’язалася справжня міцна дружба.8. Тутта привела сім’ю Ларсонів у курник, щоб вони врятувалися від мисливців.9. Тато Ларсон не дотримав слова і з’їв декілька курочок у курнику.10. Пес Максиміліан вирішив не повідомляти людей про те, що бачив сімейство лисів у курнику, бо все одно ніхто в це не повірить.

Номер слайду 15

1. Ніна, донька вчених-дослідників, онучка великого алхіміка, Білого мага Михайла Мезинського.2. У Ніни після смерті діда залишилася важка місія – врятувати планету Ксоракс і перемогти чорного мага.3.Із Мадриду Ніна переїжджає у Москву.4. Талдом Люкс – чарівний жезл, який допомагає Ніні.5. У Ніни було четверо друзів, які допомагали у боротьбі з Карконом. 6. Етерея – могутня мати всіх алхіміків всесвіту.7. На планеті Ксоракс розташована велика алхімічна лабораторія Мірабіліс Фантазіо, в якій білі маги творять Добро.8. Друзі разом з Ніною літали у минуле на о. Мадагаскар9. Рідна тітка Ніни виявилася найкращим андроїдом Каркона.10. Каркон втонув на морському дні, коли Ніна рятувала символи Венеції.№8“Ніна- дівчинка планети Шостого місяця” (дати відповідь-”так/ні”)

Номер слайду 16

1. Головні герої повісті – четверо друзів однокласників: Лілібет, Туз Пік, Сер, Мислитель.2. У класі починаються крадіжки: спочатку канцелярське приладдя, а потім і цінні речі.3. У Лілібет зник пенал з усіма ручками та олівцями.4. Туз Пік у своєму щоденнику писав про всі події в класі.5. Після чергової пропажі вчитель зробив обшук і знайшов золотий годинник в столі у Сера.6. Сер не звертав уваги на звинувачення, адже його совість була чистою, і продовжував ходити до школи.7.Ідею про пошуки справжнього крадія мимоволі подала мама Лілібет.8. Мислитель шляхом кропіткої роботи вирахував можливого підозрюваного.9. Справжнім крадієм виявилася нещасна дитина, яка хотіла привернути до себе увагу, мати друзів та пошану до себе.10. Мислитель висунув прекрасну ідею: навчитися любити того, хто цього потребує, кого ніхто не любить і це зможе врятувати людину від поганих вчинків.№9 “Мислитель діє” (дати відповідь-”так/ні”)

Номер слайду 17

1. Головний герой – десятирічний Оскар, який хворий на рак та живе у лікарні.2. Рожева Пані – це медичний волонтер, подружка Оскара.3. Твір представляє собою листи Оскара, звернені до Бога.4. Оскар не захотів грати у гру, яку запропонувала Рожева Пані.5. Існувала легенда, за якою в останні 12 днів року відбуваються дива і здійснюються бажання. 6. Хлопчик на Різдво втік із лікарні до Рожевої Пані додому.7. Його негайно доправили до лікарні.8. Примирення з батьками – найкращий подарунок Богу на різдво.9. Рожева Пані вигадувала історії, які звеселяли хлопчика, заставляли не думати про хворобу.10. Останній лист був написаний Рожевою Пані. №10 “Оскар і Рожева Пані” (дати відповідь-”так/ні”)

Номер слайду 18

ДЯКУЮ ЗА АКТИВНУ ІПЛІДНУ РОБОТУ !

pptx
Додано
17 жовтня 2022
Переглядів
324
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку