Презентація "Підводне плавання"

Про матеріал

Даний матеріал можна використати на уроках фізичної культури під час дистанційного навчання

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підводне плавання. Лоза І. О.

Номер слайду 2

Історія підводного спорту. Підводний спорт зародився в 20-х роках XX століття , коли у зв'язку винаходом підводних ласт і маски стали активно розвиватися підводне полювання і пірнання з затримкою дихання ( апное).

Номер слайду 3

Підводне плавання. Підводне плавання – це вид спорту, метою якого є пропливати різні дистанції за найкоротший час. Правила вимагають, щоб спортсмен виконував підводні рухи, використовуючи свою фізичну силу та ласти

Номер слайду 4

Види підводного плавання Підводне плавання - спосіб пересування підводою. Розрізняють: Фрідайвінг - занурення і плавання на затримці дихання. Дайвінг- занурення за допомогою спеціального спорядження. Підводне плавання ( вид спорту) - вид підводного спорту. Підводне плавання – спеціальних підводних апаратах.

Номер слайду 5

Дисципліни плавання Існує чотири дисципліни з плавання в ластах ( у басейнах): На поверхні: 50, 100, 200,400,800,1500 метрів. Естафета 4х100, 4 х200 метрів. На поверхні в звичайних ластах: 50,100,200. Пірнання: 50 метрів. Під поверхнею води з аквалангом: 100,400,800,(метрів). На відкритій воді проходять також запливи на марафонські дистанції 3,6,20(кілометрів.)

Номер слайду 6

Підводне швидкісне плавання Швидкісне плавання в ластах – це один з прогресуючих підводних видів спорту , або спортивна дисципліна, у якій спортсмени долають дистанцію вплав з моноластою за найкоротший час. Завдання спортсмена полягає в подоланні дистанції по або під поверхнею води за допомогою м'язової сили і моноласти.

Номер слайду 7

Дисципліни і відстані Плавання в ластах відрізняється від гладкого плавання у використанні моноласти і іншого обладнання. Різне обладнання використовується відповідно до дисциплін, в яких спортсмен бере участь

Номер слайду 8

Спорядження спортсмена. Плавальний костюм, плавки, купальник. Маска або плавальні окуляри. Моноласти або ласти. Трубка або балон (акваланг).

Номер слайду 9

Правила безпеки. Ніколи не стрибайте у воду, не бачучи дна. Переконайтеся, що глибина достатньою для безпечного пірнання. Не занурюйтесь більше ніж на 3-5 метрів. Розраховувати свої сили. Завжди залишайте запас кисню на сплив. Економити енергію. Всі рухи плавні та спокійні. Не занурюйтесь на видиху. Тільки на вдиху

Номер слайду 10

Дайвінг. Дайвінг, також пірнання – одна з форм підводного плавання, в якому нирець використовує певні технічні засоби для дихання під водою.

Номер слайду 11

Фрідайвінг. Фрідайвінг – це підводне плавання із затримкою дихання. Цю найдавнішу форму підводного плавання досі практикують як зі спортивною, так і з комерційною метою

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лоза Ольга Володимирівна
    Готовий матеріал для ознайомлення дітей з красою підводного плавання
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 квітня 2023
Переглядів
652
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку