Презентація "Писанка- генетичний код нації"

Про матеріал
Для майстерок з дітьми, батьками, педагогами, також може бути використана для гурткової роботи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Писанка – генетичний код нації

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Чому кажемо слово "писати", а не "малювати"? І навіть інструмент, який будемо використовувати, називається "писачок". Таким чином на яйці записуємо таємний код, тому що кожен символ, кожен колір несе у собі якусь прив'язку.

Номер слайду 4

Писанка — це не лише витвір мистецтва, а код нації, письмо тисячоліть, зафіксоване нашими пращурами і передане нам.Історія писанки та символіка започатковані в глибокій давнині і мають велетенське значення для національної культури в цілому. Цілий ряд магічних символів надавав писанці велику силу оберегу. Магічні символи дуже древні. Деякі, наприклад, спіралі, зустрічаються на єгипетській кераміці ще з V тисячоліття до Різдва Христового.

Номер слайду 5

Як підготувати яйце до писанки Голкою робимо отвори з обох боків яйця, стараємося проколювати по центру. Видуваємо вміст – дуємо в отвір, що знаходиться на тупій маківці: так вміст яйця видути легше. Щоб просушити зсередини, кладемо їх до вимкненої гарно прогрітої духовки.  

Номер слайду 6

Наступний крок — нагріван­ня воску над запаленою свіч­кою й нанесення спеціальним писачком на шкаралупу. Не забуваймо закупорити цим матеріалом дірочки, які утво­рилися під час спорожнення яйця. Згодом малюємо тоненькі та широкі лінії. Основні - про­водять воском по поверхні. Вони залишаться білими (бо фарба не подіє). Не можна дві­чі протягувати по одному міс­цю, адже віск відпаде. Окрім того, його необхідно постійно підігрівати. Завдяки такому чаклуван­ню за 30−40 хвилин отри­маєте простий візерунок.

Номер слайду 7

Писанка – то неповторне багатство

Номер слайду 8

Використана література та фото: інтернет ресурс. Презентацію розробила: Жидченко-Радченко Олена Василівна

pptx
Додано
29 квітня
Переглядів
71
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку