Натурально-листова техніка. Цей метод полягає в тому, що до яйця прикладають листя рослин, обмотують ганчіркою, обв'язують ниткою і в такому вигляді відварюють у лушпинні цибулі або вже зварене яйце опускають ненадовго у фарбу. Після цього ганчірку і листочок знімають, а на яйці залишається його відбиток.
7 натуральних барвників для “веселих” яєць на Великдень. Червоний та рожевий – сік зі свіжого буряку. Оранжевий та коричневий – лушпиння цибулі. Жовтий – куркума. Зелений - відвар із замороженого шпинату, свіжої кропиви, петрушки чи іншої зелені. Блакитний або фіолетовий – червонокачанна капуста. Синій - заморожену чорниця чи лохина. Чорний - ягоди бузини.
Писанки-мальованки. Це яйця розписані акварельними фарбами, гуашшю або спеціальним лаком за допомогою пензлика. Ця техніка не є традиційними і не має глибоких коренів. Вона набрала популярності серед дітей, які на Великдень хочуть допомогти батькам. Дитяча фантазія безмежна, тому часто можна побачити незвичайні писанки. Проте, переважають рослинні орнаменти. Варто зазначити, що зображення нанесені фарбою легко зіпсуються при контакті з водою.
Тичковий розпис. Для розпису яєць у цій техніці знадобляться ватні палички, акрилові фарби, пензлі, губка, ватяні диски, та соняшникова олія або меблевий лак. Відварене та охолоджене яйце потрібно покрити акриловою фарбою за допомогою губки. Якщо ви готуєте великодній сувенір,потрібно обережно видалити вміст сирого яйця через невеликі отвори в нижній і верхній частині. Після цього можна переходити до фарбування. Перший колір - це основа для нанесення бажаного малюнку. Її наносять губкою. Основний малюнок роблять ватяними паличками. Наприклад, можна намалювати гроно калини з листям або яйце в різнобарвних горошинах. Коли розпис на пасхальному яйці висохне, покрийте його меблевим лаком. Для блиску відварене яйце можна обробити рослинною олією за допомогою ватного диска.
Мармурові крашанки Кожне яйце засипати цибулевим лушпинням і зав’язати в марлю. Скласти в каструлю, залити водою, в якій розбавити зеленку (на 1 л води — 10 мл зеленки). Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити 10 хвилин. Залити яйця холодною водою, остудити. Після охолодження зняти з яєць марлю і очистити від лушпиння. Для блиску — змастити олією.