Презентація "Пісні мого села"

Про матеріал
Щаслива тому, що вирішила стати вчителем і не помилилася з вибором професії. Перефразовуючи Ернеста Сетона-Томпсона, хочу сказати: «Я пішла своєю дорогою, не знаючи і не питаючи нікого, чи є вона кращою. Я знала тільки одне – це моя дорога».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Які пісні співали наші бабусі та дідусі, коли були молоді? Проект учнів 8 класу

Номер слайду 2

записати українські народні пісні від старожилів села; сфотографувати та зняти на відео старожилів села, які виконують народні пісні.

Номер слайду 3

Пошуковці; Фотографи; Ми співаємо.

Номер слайду 4

Група «Пошуковці» збирає інформацію, хто із старожилів села знає багато народних пісень; Група «Фотографи» фотографує та знімає на відео старожилів села, хто буде виконувати пісні; Група «Ми співаємо», вивчає, записує та разом з бабусями, дідусями співає пісні.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Ознайомилися з новими фактами про народні пісні, отримали нову й цікаву інформацію, відчували подив, переживали радість відкриття. Зрозуміли, що провідною рисою народних пісень є правдиве відображення в чудовій поетично—музичній формі пережитого, почутого людьми в їх буденному житті. В них немає жодного надуманого, не перевіреного життєвою практикою.

Номер слайду 7

Ми прийшли до висновку: Люди складають пісні з давніх-давен — з того часу, коли виникла звукова мова. У піснях ідеться про працю, природу, родинне життя, взаємини між людьми, а також і про важливі суспільні події. У щоденному житті пісні полегшують працю людей, звеселяють їх під час відпочинку, підтримують у нещасті Люди складають пісні переважно про життя і події свого часу. Тому пісні, що виникли в різні часи, становлять разом поетичну історію народу. Ці народні твори своїм правдивим змістом, поетичною формою, красою мелодії завжди чаруватимуть людей. Отже, українські народні пісні — це глибока криниця, яка щедро дає нам знання про наш народ. Хай же ніколи не міліє ця чудесна криниця, даруючи все новим і новим поколінням красиві, чарівні, ніжні українські пісні.

ppt
Додано
1 березня 2020
Переглядів
739
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку