Презентація плану проведення профорієнтаційного заходу "Професійний стартап"

Про матеріал
Позакласна робота з професійної орієнтації учнів. Участь в проєкті допоможе підвищити рівень мотивації до усвідомленого вибору професії, інформованості про можливості їх кар'єри на підпріємствах міста, розкрити творчі здібності учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пак Нелі Трохимівни З педагогічного досвіду вчителя історії та правознавства Маріупольської загальноосвітньої школи I-III ступенів №41 Маріупольської міської ради, Донецької області

Номер слайду 2

Позакласна робота з професійної орієнтації учнів. Вибір професії складний, тривалий процес, який необхідно правильно організувати, вчасно реалізувати та отримати якісний результат. Участь у проекті допоможе спрямувати учнів на ранню профорієнтаційну діяльність, підвищенню поінформованості про можливості їх кар’єри на підприємствах міста, зробити правильний вибір професії, яка до душі, яка зробить людину щасливою.  План-презентація проведення заходу «Професійний стартап». Мета:розширити знання учнів про види професійної діяльності на ринку праці у місті;підвищити рівень мотивації до усвідомленого вибору професій;допомогти школярам адаптуватися в умовах сучасного життя;надати можливість розкрити творчі здібності учнів;визначити професії, які користуються популярністю у молоді міста;дослідити критерії та причини вибору учнями певної професії;дослідити міський ринок праці, зробити аналіз ринку праці за найбільш затребуваними спеціальностями. 

Номер слайду 3

Алгоритм діяльності1. Зареєструватися у заході «Професійний стартап» на шкільному сайті.2. Узгодити об’єкт дослідження з координатором проєкту.3. Проєктне дослідження обраної установи.4. Творче оформлення результатів проєктної діяльності. 5. Презентація результатів дослідження на загальному заході проєкту.

Номер слайду 4

Завдання для учнівського дослідження1. Відвідати установу з метою дослідження. Установи/підприємства міста, надані як предмет дослідження: нова українська поліція, адвокатська/нотаріальна контора,юридична консультація,установи Національної служби надзвичайної ситуації, лікарня/поліклініка, станція технічного обслуговування, виробничі підприємства міста, типографія, швейна фабрика/майстерня, трамвайне - тролейбусне управління, палац культури, театр, вищі навчальні заклади/коледжі/професійні ліцеї, ресторани/установи загального харчування та інше.

Номер слайду 5

2. Орієнтовні напрямки дослідження:- загальні дані (назва, адреса та ін.);- сфера діяльності;- вид діяльності;- організаційно-правова форма господарювання;- спеціалізація;- види послуг, що надаються, або товари, що виробляються на підприємстві/установи/закладі;- організаційна структура (управлінська, фах спеціалістів, які заклади освіти готують фахівців);- спеціальності персоналу;- об’єм роботи, вид діяльності, чим займаються;- стан установи/підприємства/закладу на ринку праці у місті, області, регіоні (чи є конкуренти, як здійснюється співпраця, з ким та ін.);- чи є потреба у підприємства у фахівцях, спеціалістах;- яким чином дізнаватися про вакансії на підприємстві /установи//закладу;- особливості кадрової політики підприємства;- орієнтовна заробітна плата за спеціальностями;- інше.

Номер слайду 6

3. Творче оформлення результатів проектної діяльності може бути у різній формі: відео, кліпи, презентація, акторська постановка, театральна сценка, мультфільм, вебресурс, гра та інше.4. Презентація результатів дослідження на загальному заході.5. Підсумкова рефлексія. Як правильний вибір професій, твоя майбутня робота допоможе зробити внесок у розвиток міста, змінити країну, а тебе отримати унікальну можливість якісного планування власної кар’єри?

Номер слайду 7

Довідкова інформація Маріупольський міський центр зайнятостіУ новому році в Україні швидко зможуть знайти роботу айтішники, менеджери з продажу, піарники, фармацевти, маркетологи, бухгалтера, шиномонтажники або робочі (слюсар, штукатур, вантажник і т.п.)Комунальне підприємство «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» чекає саме на тебе. Пропоновані вакансії:- кондуктор громадського транспорту;- водій трамвая;- водій тролейбуса.

pptx
Додав(-ла)
Пак Неля
Додано
17 січня 2020
Переглядів
686
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку