Презентація"Плавучі футуристичні міста"

Про матеріал
Архітектурний футуризм є самостійним видом мистецтва, об' єднаним під загальною назвою футуристичні течії, що з'явився на початку двадцятого століття і включає в себе поезію, літературу, живопис та багато іншого.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПЛАВУЧІ ФУТУРИСТИЧНІ МІСТАРозробила викладач: С. Лук’яненко

Номер слайду 2

Архітектурний футуризм є самостійним видом мистецтва, об'єднаним під загальною назвою футуристичні течії, що з'явився на початку двадцятого століття і включає в себе поезію, літературу, живопис, предмети одягу і багато іншого. Футуризм має на увазі прагнення в майбутнє - як для направлення в цілому, так і для архітектури зокрема, характерними рисами є антиісторизм, свіжість, динаміка і гіпертрофований ліризм. Футуризм в архітектурі

Номер слайду 3

Швидкість зростання світового населення в поєднанні зі збільшенням рівня моря та океану внаслідок глобального потепління змусила нове покоління архітекторів та інженерів задуматися про нову ідею міста: плавуче місто . Таким чином були розроблені дивовижні рішення, футуристичні плавучі структури, готові вітати населення одного дня в майбутньому. Плаваючі міста

Номер слайду 4

Айбург. Амстердам визнаний одним із найнезвичайніших і найбезпечніших міст Європи. Не багато хто знає, що цей мальовничий населений пункт захищений дамбою і знаходиться нижче за рівень моря. Величезна кількість міських каналів із плавучими будинками щорічно приїжджають побачити майже 20 мільйонів туристів з усього світу. Саме в Амстердамі є унікальний район, створений на штучних островах.

Номер слайду 5

Підводне місто буде рости в середині озера, в Болгарії, і буде справжньою плаваючою країною. Вона буде характеризується тим , що розташовані в декілька метрів нижче рівня води. Плавуче місто- Болгарія

Номер слайду 6

ПЛАВУЧІ БУДИНКИ Натхненні потенціалом сонячної енергії, плавучі будинки можуть розширити межі існуючих житлових приміщень. Завдяки амбіційній інтегрованій системі сонячного енергопостачання та очищення води, а також системам очищення відходів, плавучі будинки будуть повністю автономними та екологічно чистими, пропонуючи широкий спектр безпрецедентних середовищ існування для громадяни майбутнього.

Номер слайду 7

Аероготель. Це готель, спроектований російським архітектором Олександром Асадовруссо великим, як місто, підвішений над водою, характеризується основним корпусом діаметром близько 200 м, який розвивається у висоту близько 65 метрів, підтримуваний трьома пілонами. Проект представлений як альтернатива штучним островам.

Номер слайду 8

Lilypad буде свого роду заповідник, флори і фауни, які зможуть вмістити близько 50000 жителів. Бренд Mercedes надасть свою підтримку у будівництві біотичних вікон, стін та дахів, а також усього необхідного для того, щоб це плавуче місто працювало у найкращих краях. Ключовим словом цього проекту є також екологічна стійкість. Лілії

Номер слайду 9

Водовід. Waterpod був задуманий як плавучий будинок. Насправді це будинок, купол, що височіє на острові, що живиться і підтримується лише сонячною енергією, що підтримується енергією вітру.

Номер слайду 10

Гідрополіс,підводний готель. Тільки в Дубаї можна було подумати про будівництво розкішного готелю приблизно на 66 метрів під водою. Його назва - Гідрополіс, і це готель, який стоїть поруч із дуже відомим обертовим хмарочосом Бурдж-аль-Араб . Це вражаючий проект, який перевірить інженерів з усього світу на великий виклик природі.

Номер слайду 11

Острів Азіат. AZ - це штучний острів, здатний пересуватися куди завгодно у відкритому морі. Острів Арізона - результат ідеї Жана-Філіппа Зоппіні, який працює над проектом у співпраці з компанією Alstom Marine для його реалізації. Розміри гігантського острова складають 400 х 300 м, завдяки чому він може одночасно перевезти на його поверхні близько 10 000 пасажирів.

Номер слайду 12

Люди століттями селилися по берегах водойм. Це диктувалося зручністю і необхідністю. З розвитком міст та інфраструктури близькість води втратила свою важливість. Однак мати будинок з видом на річку або озеро стало престижним і романтичним. Хаусботи, або плавучі будинки, існують вже кілька століть у багатьох країнах світу. Вони популярні в Канаді, Таїланді, Китаї, США, Європі. Вони дають своїм власникам безліч переваг.

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Додано
13 лютого 2023
Переглядів
257
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку