Презентація " Побудова сполучень слів і речень із займенниками у різних формах"

Про матеріал
Через виконання практичних завдань, розміщених у презентації, здобувачі освіти вчаться розпізнавати серед слів особові займенники, ставить до них питання, відмінювати особові займенники за зразком, правильно вживати займенники з прийменниками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Побудова сполучень слів і речень із займенниками у різних формах

Номер слайду 2

Завдання 1 Підкресли займенники. Познач відмінок. Блискавиці пролітали йому над головою, громи котилися по його спині й розбивалися об неї на громенята. Він би за нього й у вогонь скочив. Їм бракувало сонячного світла.

Номер слайду 3

ПАМ’ЯТКА!Завдання 2 Допиши займенники. Не стій (над ким?)______________Приготував ( для кого?)_________Подарував (кому?) _____________Повернувся ( з ким?)___________Провідати (кого?)______________Пишатися ( ким?)_____________Зразок. Сказати (кому?)__________їй

Номер слайду 4

ПАМ’ЯТКА!Завдання 3 Запиши займенники, розкриваючи дужки. Укажи особу займенників1ос.2ос.1ос.2ос.3ос.3ос. Про ( вона) всюди слава лине. Далеко від (ми) східні кордони країни. Була у (він) цікава книжка. Сьогодні (я) призначили черговим. З ( ти) можна вести серйозну розмову. Учителі пишаються (ви). Біля (вони) розпалили багаття. Зразок. Була у (він)_____ заповітна мрія.нього (3 ос.)

Номер слайду 5

Ти чудово працюєш!

pptx
Додано
4 грудня 2022
Переглядів
409
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку