Презентація: "Подорож на Північ".

Про матеріал
Презентація для ознайомлення дітей з культурою та особливостями жителів півночі; ілюстрації із зображенням північних пейзажів, оленів, правила поведінки на морозі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож на Північ

Номер слайду 2

Живу я там, де вічний лід, Люблю я рибу на обід. В кожусі білому завжди Виходжу часто я з води, Умію плавати й пірнати… А як мене, малята, звати?

Номер слайду 3

Ведмідь білий теж буває, мед бджолиний не вживає. Дуже сильний, хижий звір, живе в Арктиці, повір! По крижинах він мандрує, на тюленів ще полює. Може плавати, пірнати, здобич легко упіймати. А барлоги він немає, в сплячку теж не залягає. Дуже теплу шубу має, що в мороз не промерзає. Спить лиш тільки ведмедиця, щоб в теплі могли родиться на світ білий ведмежата і барліг, це їхня хата. Там сніги, мороз тріскучий ніч полярна, лід колючий. Але їм все ніпочім, бо для них це рідний дім!

Номер слайду 4

Номер слайду 5

На півночі взимку буває дуже холодно, зима триває дуже довго – сім місяців. А літо на Півночі коротке і не спекотне. Влітку там багато комарів та мошок, які дуже кусають. Влітку на Півночі росте багато ягід: морошка, брусниця. Люди, що живуть на Півночі, пасуть стада оленів, полюють на тюленів, моржів та китів. Олень – найкрасивіша тварина Півночі. Олень їсть мох, ягоди. Стада оленів переходять з місця на місце в пошуках їжі, а люди переїздять за стадами оленів. Тому чум – традиційний будинок народів півночі. Його легко розібрати,скласти на сани і повезти із собою.

Номер слайду 6

Олені дають людям півночі їжу, одяг, із ріг роблять ґудзики, іграшки, посуд. Зі шкіри оленів шиють одяг, прикрашаючи візерунками, намистинками, бісером. Дитячі іграшки роблять із дерева, гілочок, кісток.

Номер слайду 7

Мешканці Півночі

Номер слайду 8

Правила поведінки на морозі На морозі одягай теплий одяг. Якщо температура повітря нижча від – 20 С, змащуй обличчя і шкіру рук кремом або жиром. Не доторкайся заліза язиком – шкіра прилипне. На морозі не можна кричати та їсти морозиво.

pptx
Додано
17 листопада 2021
Переглядів
942
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку