Презентація "Подорож у світ геометрії"

Про матеріал

Презентація ,,Подорож у світ геометрії,,. до уроку математики до підручника Оляницької Л.В.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Точка, промінь, відрізок , кут. Вчитель Баришева Марина Миколаївна

Номер слайду 2

Подорож до казки.

Номер слайду 3

У країні Геометрії жила-була точка. Вона була дуже маленькою. Її створив простий олівець, який залишив свій слід на аркуші паперу. Ось яка вона була симпатична.

Номер слайду 4

Точка дуже сумувала, бо її ніхто не помічав. Єдине, що вона вміла робити, це стрибати і залишати свій слід. Ось такий.

Номер слайду 5

Вирішила вона знайти собі друзів. Йшла вона, йшла і потрапила на вулицю Ліній.  Лінії були різні. Одні лінії тяглися без зміни напрямку. Вони називалися  прямими лініями.

Номер слайду 6

Інші змінювали напрямок руху. Це були криві лінії.

Номер слайду 7

Точка розглядала їх із цікавістю. Їй дуже сподобалися прямі лінії. У них не було ні початку, ні кінця. Найбільше за всіх вихвалялася червона пряма лінія: «Я найдовша! Ніхто мене не зламає і не зупинить, бо я нескінченна!» Захотіла точка ближче підійти, щоб познайомитися з нею. І не помітила, як перечепилася і впала на лінію. І раптом пряма лінія зникла. На її місці з'явилося два промені.

Номер слайду 8

Вони теж були дуже довгими, але все ж  не такі, як пряма лінія. У них з'явився початок. Злякалася точка: «Що ж я наробила!». Тільки вирішила вона все виправити, стрибнула назад, але знову наступила на промінь. І на місці променю з'явився відрізок. Він був найкоротший, бо у нього вже були і початок, і кінець.

Номер слайду 9

Дуже засмутилася точка, що тепер її виженуть, і вона так і  не знайде собі друзів, але відрізок став її втішати: «Не плач, залишайся жити з нами. Ти дуже важлива геометрична фігура». Послухалася точка, витерла сльози і стали вони дружити і допомагати один одному. Ось так маленька точка знайшла собі друзів і змінила життя великих ліній!

Номер слайду 10

Фізкульхвилинка для очей

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Робота з підручником с.12 Розглянемо поняття «точка», «пряма», «промінь», «відрізок».

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Робота в зошиті с.8 №1

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

фізкультхвилинка

Номер слайду 18

Робота в зошиті с.8 №2,3,4

Номер слайду 19

Рекомендації вчителя https://www.youtube.com/watch?v=ERLWz0w. PETg&pp=yg. U10 L_Rg. NC-0 Lz. Rlt. C90 Ywg0 LLRlt. C00 YDRlt. C30 L7 Qui. DQv9 GA0 Y_Qv. NCw. IDEg0 Lr. Qu9 Cw0 YE%3 Dhttps://www.youtube.com/watch?v=1 Fi. VWOA1t_s&pp=yg. U10 L_Rg. NC-0 Lz. Rlt. C90 Ywg0 LLRlt. C00 YDRlt. C30 L7 Qui. DQv9 GA0 Y_Qv. NCw. IDEg0 Lr. Qu9 Cw0 YE%3 Dhttps://www.youtube.com/watch?v=JPKq. DAI8ff. A&t=3s&pp=yg. U10 L_Rg. NC-0 Lz. Rlt. C90 Ywg0 LLRlt. C00 YDRlt. C30 L7 Qui. DQv9 GA0 Y_Qv. NCw. IDEg0 Lr. Qu9 Cw0 YE%3 Dhttps://youtu.be/4 N4bi. A0dvu. Qhttps://youtu.be/8 Dvb. WF8 ALRkhttps://youtu.be/on. TNTUw9 NAU

pptx
Пов’язані теми
Математика, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
14 вересня
Переглядів
26
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку