Презентація ​"Подорож в країну Здоров'я і Спорту"

Про матеріал

Презентація "Подорож в країну Здоров'я і Спорту"

Спортивно-виховна година в 3-Б класі

МЕТА: Виховувати позитивне ставлення до спорту, любов до фізкультури, розвивати руховий апарат, фізичні уміння та навички, зміцнювати здоров'я. Показати учням ідеали і цінності олімпізму. Розвивати навички здорового способу життя та формувати стійкі мотиви і потреби до занять фізичною культурою і спортом. Формувати колектив класної родини. Прищеплювати почуття дружби, колективізму, взаємовиручки. Сприяти здоровому способу життя учнів. Розвивати уважність, спостережливість.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож до країни Здоров`я і Спорту Спортивно-виховна година в 3-Б класіФалєєва Світлана Костянтинівнавчитель початкових класів. Харківської гімназії № 86 Харків 2018

Номер слайду 2

Здорові діти — нація здорова, Багата Україна і чудова. Тож, діти, ви здоровими ростіть, В майбутнє добрими ідіть!

Номер слайду 3

Не можемо прожити й дня без спорту!Нам сонце світить з висоти!Досягнем ми всесвітнього рекорду!І збудуться всі мрії. Віриш ти?Лиш один рецепт на світіВсім-усім підходить дітям. Коли спорт полюбиш -Сильним, спритним будеш.

Номер слайду 4

Всім відомо це чудово,Коли кожен з нас здоровий!Тільки треба знати…Як здоровим стати.

Номер слайду 5

Спорт і здоровий спосіб життяІ частина

Номер слайду 6

ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯСприятливе соціальне оточення. Позитивні емоціїВідмова від шкідливих звичок. Особиста гігієна. Раціональне харчування. Рухова активність. Загартовування організму. Духовно – моральне благополуччя

Номер слайду 7

Фізкультура і спорт. Фізкультурой можуть займатися всі. Спортом може займатися найсильніший, найспритніший, найздоровіший.

Номер слайду 8

Якщо не будеш дружити з фізкультурой

Номер слайду 9

Головний принцип: почати рухатися…Тобі допоможе зарядка. 15 хвилин вранці і ввечері. Це ж нескладно?

Номер слайду 10

І тоді зникне втома, з'явиться легкість у рухах. З'явиться настрій і зникнуть зайві сантиметри.

Номер слайду 11

Як стати спортсменом?- Любіть физкультуру.- Кожний ранок робітьзарядку.- Укреплюйте свої м'язи.- Загартовуйтесь.

Номер слайду 12

Спортивні атрибути

Номер слайду 13

Ти можеш вибрати поодинокі види спорту

Номер слайду 14

Або: працювати в команді

Номер слайду 15

Чи вибрати екстремальні види спорту

Номер слайду 16

Важливо подолати себе, побороти свій страх перед невмінням.

Номер слайду 17

Фізична культура в Україні є часткою загальної культури суспільства, що спрямована на зміцнення здоров'я, розвиток фізичних, морально-вольових та інтелектуальних здібностей людини з метою гармонійного формування її особистості. Практика свідчить, що фізична культура, до складу якої входять фізичне виховання, спорт та фізична рекреація, є важливим засобом підвищення соціальної і трудової активності людей, задоволення їх моральних, естетичних та творчих запитів, життєво важливої потреби взаємного спілкування, розвитку дружніх стосунків між народами і зміцнення миру.

Номер слайду 18

Спорт як органічна частина фізичної культури є сферою діяльності людей, виявлення та уніфікованого порівняння у змаганні їх досягнень в певних видах фізичних вправ. В той же час спорт є часткою міжнародного спілкування, дає можливість демонстрації досягнень суспільства у цій сфері діяльності, сприяє утвердженню гуманістичних цінностей та спортивного авторитету України у світовому співтоваристві.

Номер слайду 19

Спорт – це рух, а отже, спорт - це життя.

Номер слайду 20

Спорт- це красиво!

Номер слайду 21

У минуле спорту сторінками історіїБуло  дуже давно, коли люди думали лише про те, як вижити, їм необхідно було вміти швидко бігати, плавати, метати, долали перешкоди. Від уміння людини наздогнати та влучити у здобич, від здібності бути загартованою залежала її мисливська вдача, а значить, і життя. Отже стародавнім людям були знайомі елементи спорту – біг, стрибки, метання. Але про спорт ще не було й мови. Народився він пізніше. А батьківщиною його вважають Стародавню Грецію.

Номер слайду 22

Легенд про виникнення Олімпійських ігор було багато, але існує одна найбільш правдива, яку взято за основу. Тяжкі війни розорювали грецьку державу. Народ не мав спокою. Загарбники безжалісно вирубували сади та виноградники, спустошували поля, руйнували будинки та храми. Люди боялися виходити на вулицю, бо їх могли не тільки пограбувати, а й найжахливіше вбити (виконується танок воїнів). Люди хотіли покласти кінець війнам, але не знали, як це зробити. Вихід знайшов цар Іфрит.

Номер слайду 23

Олімпійські ігри. Устав от разрушительной войны, Мудрец Ифрит, Элиды царь,Владыка греческого края,Заставил воинов всех. Вложить оружия в ножны. И состязаться не в пролитье крови,А в ловкости и силе,Чтобы свое величье утверждать. И засиял огонь Олимпа,Явивший миру чемпионов.

Номер слайду 24

Олімпійські ігри. Першим видом змагань був біг. Другим - метання списа. Третім - боротьба. Останнім - кулачні бої. Легкоатлетичні змагання Олімпійських ігор доповнював конкурс майстрів мистецтв. У Греції вважають, що гармонія тіла і духовного світу нероздільні (виконується танок Афродіти).

Номер слайду 25

Нагороди. Після закінчення Олімпійських ігор, які тривали декілька днів, переможців усіх видів змагань нагороджували оливковими листками.

Номер слайду 26

Континенти на глобусі

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Талісмани олімпіади Талісман – частина олімпійської символіки, обов'язковий атрибут. Він відображає дух того міста, де будуть ігри. Талісман повинен бути з ім'ям, яке легко запам`ятовується, яскравою особистістю.

Номер слайду 29

Олімпійський вогонь Вогонь запалюється в Олімпії (Греція) за кілька місяців до відкриття Олімпіади. Запалюють його з допомогою параболічного дзеркала, фокусуючого промені сонця.

Номер слайду 30

Факел Олімпійського вогню несуть бігуни, передаючи один одному по естафеті.

Номер слайду 31

Запалюють його під час відкриття і він буде горіти безперервно до закінчення ігор.

Номер слайду 32

Священний вогонь олімпійський, Гори на планеті віки, не треба вогню Хіросіми,Чорнобилю скажемо: ні!А факел, сьогодні запалений,Хай полум’ям дружби горить,Хай спорт український прославленій. В серцях наших юних дзвенить.

Номер слайду 33

Девіз олімпіади

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Клятва спортсмена: Чесно дотримуватись спортивних правил. Бути справедливим, вимогливим до себе й товаришів. Прагнути доводити боротьбу до кінця. Не зазнаватися, досягнувши перемог. Не сумувати в разі невдачі.

Номер слайду 36

Зимові олімпійські ігри Хокей Лижі Ковзани Фігурне катання Санний спорт

Номер слайду 37

Літні олімпійські ігри Футбол Бокс Плавання Атлетика Фехтовання Боротьба Гімнастика

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Українські спортсмени нині є одними з найвідоміших у світі українців. Нападник Андрій Шевченко став справжнім символом України на футбольному полі, граючи за італійський «Мілан». Кумира багатьох футбольних фанатів в Італії називають «Диявол зі Сходу» і навіть видали про Андрія книжку з такою ж назвою.

Номер слайду 40

Номер слайду 41

«Золотою рибкою» називають Яну Клочкову, яка плаває краще за всіх у світі.

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Український шахіст Руслан Пономарьов у свої 14 років став наймолодшим у світі гросмейстером, чемпіоном світу серед юнаків до 18 років.

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Володимир Володимирович Кличко — український професійний боксер. Олімпійський чемпіон з боксу. Чемпіон світу з боксу у важкій ваговій категорії. Молодший брат чемпіона світу Віталія Кличка.

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Віталій Володимирович Кличко Шестиразовий чемпіон світу з кікбоксингу (двічі серед аматорів і чотири рази серед професіоналів). Чемпіон світу з боксу у важкій ваговій категорії. Срібний призер чемпіонату світу з боксу серед аматорів Триразовий чемпіон України з боксу серед аматорів. Чемпіон I Всесвітніх ігор військовослужбовців у важкій ваговій категорії. Старший брат професіонального боксера, чемпіона світу за версіями Володимира Кличка.

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Безсонова Ганна Володимирівна  — українська гімнастка, чемпіонка світу з художньої гімнастики, бронзова призерка Олімпійських ігор.

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Українські чемпіони світу: легкоатлетка Ольга Саладуха, Вікторія Терещук (сучасне п'ятиборство), боксери Василь Ломаченко, Тарас Шелестюк, Євген Хитров, Олександр Усик, та ін.

Номер слайду 52

Але неважливо, чи будеш ти олімпійським чемпіоном… Головне, бути здоровим!

Номер слайду 53

Якщо хочеш бути здоровим- займайся спортом!

Номер слайду 54

Номер слайду 55

Корисні поради Їжте овочі та фрукти Вживайте в їжу рибу і молочні продукти Харчування повинно бути збалансованим Скоротіть вживання солодкого і мучного Не їжте на ніч Приймайте їжу невеликими порціями 4 - 5 разів на день

Номер слайду 56

Гімнастика подовжує молодість людини. Локк Д.

Номер слайду 57

Щоб завжди бути у формі, дотримуйтеся нескладних правил: Дотримуйте режим дня. Правильно харчуйтеся. Спіть не менше 8 годин на добу. Чергуйте фізичну і розумову активність. Займайтеся спортом.

Номер слайду 58

Народна мудрість – гарна порада. В здоровому тілі –здоровий дух. Ми їмо, щоб жити, а не живемо, щоб їсти.

Номер слайду 59

Номер слайду 60

Вікторина:«Цілющі скарби землі української»Яка рослина лікує 99 хвороб? Назвіть відомі вам рослини, що допомагають при застуді? Яка рослина лікує рани, порізи? Упізнай за описом. У її листі містяться вітаміни С і К, провітамін А, корисні мінеральні солі й білки. З неї навесні варять борщ. З цієї рослини добували зелену фарбу. В давнину з її волокон ткали мішковину. Має здатність обпікати того, хто до неї торкнеться.

Номер слайду 61

Відгадай загадку: Ніхто не лякає, а вона вся тремтить. Зелена, а не поле, біла, а не сніг, кучерява, а не людина. Плаття знімає, а гудзики залишаються. Його називають патріархом лісів Це дерево цвіте найпізніше.

Номер слайду 62

Конкурс знавців спорту. Скільки гравців у команді з волейболу? Скільки гравців у команді з баскетболу? Скільки гравців у команді з футболу?У якому виді спорту виступав Сергій Бубка?Хто такий П’єр де Кубертен?Скільки кілець є на Олімпійському прапорі? Чиїм іменем названо в Україні турнір із художньої гімнастики?У якому виді спорту виступала Інеса Кравець? Як називається спортсмен, який бігає на довгі дистанції?Як називається спортсмен, який бігає на короткі дистанції?Який вид спорту називають «королевою спорту»?Яка футбольна збірна є чинним чемпіоном Європи з Футболу?Яка команда є першим чемпіоном України з футболу?

Номер слайду 63

Мудрі думки великих людей. Потрібно підтримувати міцність тіла, щоб зберегти міцність духу. Ст. Гюго. Як суконники чистять сукна, вибиваючи його від пилу, так гімнастика очищає організм. Гіппократ Ніщо так не виснажує і не руйнує людину, як тривале фізичне бездіяльність. Аристотель Рух – комора життя. Плутарх Якщо не бігаєш поки здоровий, доведеться побігати, коли захворієш. Горацій

Номер слайду 64

Усе в житті піде чудово,Якщо будеш ти здоровим. Пам`ятати будеш твердо,Що і як робити треба,Щоб тобі земля і небо. У ділах допомагали,Силу і любов давали. Тож розумного навчайся,А шкідливого цурайся,Будь веселим і кмітливим,Будь здоровим і щасливим! 

Номер слайду 65

А ви ще не зробили свій вибір?

Номер слайду 66

ІІ частина. Спортивні змагання

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Заїкіна Наталія Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Семененко Людмила Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Олійникова Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Скрипник Наталя Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
9 квітня 2018
Переглядів
16127
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку