Презентація "Поняття комп'ютерної графіки"

Про матеріал
Презентація про поняття компютерної графіки та її види. Основні сфери застосування комп'ютерної графіки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Учениця 9 класу Кучеряну Кармелія

Номер слайду 2

Що таке «комп’ютерна графіка»? Комп'ютерна графіка – це галузь людської діяльності, пов'язана із створенням та опрацюванням графічних зображень за допомогою комп'ютерів та пристроїв цифрового типу.

Номер слайду 3

Основні сфери застосування технологій комп’ютерної графіки: графічний інтерфейс користувача; спецефекти, кінематографія, телебачення; цифрове телебачення, Інтернет, відеоконференції; обробка цифрових фотографій; комп'ютерні ігри, системи віртуальної реальності.

Номер слайду 4

Засоби отримання графічних зображень Графічний планшет Цифрова фотокамера Слайд – сканер Сканер

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Векторна графіка У векторній графіці зображення будується як аплікації з окремих базових об'єктів: відрізків, кривих, прямокутників, овалів тощо.

Номер слайду 7

Растрова графіка У растровій графіці графічне зображення нагадує мозаїку, що складається з пікселів одного розміру, які є найменшими об'єктами растрового зображення. Чим більша кількість пікселів і чим менші їх розміри, тим краще виглядає зображення.

Номер слайду 8

Фрактальна графіка Фрактал – це рисунок, який складається з подібних між собою елементів. Побудова фрактального малюнка відбувається за деяким алгоритмом або шляхом автоматичної генерації зображення.

Номер слайду 9

Тривимірна графіка (3D) — розділ комп'ютерної графіки, сукупність прийомів і інструментів (як програмних, так і апаратних), призначених для зображення об'ємних об'єктів. Тривимірна графіка

Номер слайду 10

Двовимірна графіка У двовимірній графіці (2D-графіці) зображення будується з використанням плоских геометричних моделей, тексту та растрових даних.

Номер слайду 11

Програмні засоби комп'ютерної графіки

Номер слайду 12

Формати графічних файлів Від формату графічного файлу залежить спосіб зберігання даних малюнка (у растровому чи векторному вигляді), а також алгоритм їх стиснення. Розглянемо найпростіші формати графічних файлів:

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

ppt
До підручника
Інформатика 9 клас (Бондаренко О.О., Ластовецький В.В., Пилипчук О.П., Шестопалов Є.А.)
Додано
6 травня 2020
Переглядів
3709
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку