Презентація "Поняття про розрізи, їх види, позначення"

Про матеріал
Презентація до курсу креслення на тему "Поняття про розрізи, їх види, позначення"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Поняття про розрізи, їх види, позначення Запоріжжя, 2021

Номер слайду 2

Поняття про розріз Щоб як найчіткіше показати на креслениках обриси внутрішніх контурів предметів, застосовують зображення, яке називають розрізом. Він утворюється аналогічно до перерізу уявним розрізом предмета уявною січною площиною. Проте розріз містить у собі переріз та зображення деталі поза січною площиною. Тобто в розрізі можна показати не лише фігуру перерізу, а й ті елементи деталі, що розташовані за січною площиною. Частину предмета, яка розміщена в січній площині, на розрізі виділяють штриховкою. Отже, розріз — це зображення предмета, який цілком або частково уявно розрізано однією чи кількома січними площинами, щоб показати його невидимі поверхні.

Номер слайду 3

Відмінність між розрізом і перерізом

Номер слайду 4

Види розрізів Залежно від кількості січних площин розрізи поділяють на прості і складні. Прості розрізи. Простим називають розріз, утворений внаслідок перетину предмета однією січною площиною. При виконанні розрізів січна площина відносно горизон­тальної площини проекцій може займати вертикальне, гори­ональне чи похиле положення. Залежно від положення січ­ної площини прості розрізи поділяють на вертикальні, гори­зонтальні і похилі.

Номер слайду 5

Простий розріз: фронтальний Вертикальним називають розріз, утворений січною пло­щиною, яка перпендикулярна до горизонтальної площини проекцій. Вертикальна січна площина може бути по-різно­му розташована відносно фронтальної і профільної площин проекцій. Залежно від цього розрізняють фронтальні і про­фільні вертикальні розрізи. Вертикальний розріз називають ф р о н а л ь н и м, як­що січна площина паралельна фронтальній площині проек­цій.  

Номер слайду 6

Простій розріз: профільний Вертикальний  розріз  буде профільним якщо січна площина паралельна профільній площині проекцій.

Номер слайду 7

Простий розріз: горизонтальний Горизонтальним  називають розріз, утворений січною пло­щиною, яка паралельна горизонтальній площині проекцій.

Номер слайду 8

Простий розріз: похилий Похилим називають розріз, утворений січною площиною, що розташована під будь-яким (але не прямим) кутом до го­ризонтальної площини проекцій.

Номер слайду 9

Складний розріз: ступінчатий  Розрізи  утворені двома і більше січними площинами, називають складними.  Залежно від положення січних площин складні розрізи поділяють на ступінчасті й ламані. Ступінчастим називають   складний   розріз,   утворений кількома паралельними січними площинами.

Номер слайду 10

Складний розріз: ламаний Ламаним називають складний розріз, утворений за допо­могою площин, які перетинаються.

Номер слайду 11

Тест. За виглядами та розрізами знайдіть наочні зображення деталей та їх профільні розрізи. Відповіді  запишіть у таблицю в зошиті.  Види і розрізи 1 2 3 Наочні зображення Профільні розрізи Види і розрізи 1 2 3 Наочні зображення Профільні розрізи

Номер слайду 12

Тест Визначте, яким предметам відповідає кожний з перерізів і розрізів

ppt
Пов’язані теми
Креслення, Презентації
Додано
14 лютого 2023
Переглядів
1705
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку