Презентація "Поняття та приклади інфографіки"

Про матеріал
Мета уроку ознайомити учнів з поняттям інфографіки та заохотити до створення власних проектів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття та приклади інфографіки

Номер слайду 2

Інфографіка, створена Дзінь Жан, присвячена хіромантії.

Номер слайду 3

Маркетологи використовують інфографіку для розвитку обізнаності про бренд та збільшення залученості: Консультанти використовують інфографіку для візуалізації графіків реалізації проектів та подання нових/галузевих тем своїм клієнтам у спрощеному для розуміння вигляді:

Номер слайду 4

Уряди використовують інфографіку для подання статистичної інформації та цензових даних: Викладачі використовують інфографіку для подання контенту в більш запам’ятовуваній формі для учнів та студентів:

Номер слайду 5

А не комерційні організації використовують інфографіку для промоції заходів та привертання уваги громадськості до важливих тем:

Номер слайду 6

Створюйте нарис інфографіки на основі наявного контенту за допомогою наступних 4 років: Визначте основні моменти свого контенту. Визначте назву, заголовки, підзаголовки та факти. Обдумайте довжину параграфів та тези. Включіть примітки для дизайнера

Номер слайду 7

Інформаційна інфографіка, наприклад, зазвичай більш обтяжена текстом, ніж інші типи інфографіки. Як от цей приклад Course Hero нижче. Дієвість такої інфографіки найкраще розкривається, коли вона є підсумковим, самостійним твором, що вичерпно пояснює якусь тему.

Номер слайду 8

Статистична інфографіка, з іншого боку, більш зосереджена на числах, діаграмах та даних. Зазвичай вони містять набагато менше тексту, ніж інформаційна інфографіка, а їх структура менш розповідна. Натомість вони доносять своє послання за допомогою великих чисел та окремих фактів, як от ця інфографіка «Мобільне майбутнє».

Номер слайду 9

Використовуйте лінії, рамки та фігури для групування пов’язаної інформаціїНавіть такі прості дії, як розміщення та групування елементів на сторінці можуть вплинути на те, як читачі сприйматимуть вашу графіку.

Номер слайду 10

І навпаки, коли головним елементом інфографіки виступає структура інформації (напр., організаційна діаграма або блок-схема), корисним було б чітко поєднати елементи лініями. Як показано на цій інфографіці з маркетинговою блок-схемою:

Номер слайду 11

Використовуйте контрастні кольори для направлення уваги читача

Номер слайду 12

Створюйте текстову ієрархію за допомогою трьох різних стилів шрифту

Номер слайду 13

Використовуйте зображення, значки та ілюстрації для легкого запам’ятовування ключових моментів

Номер слайду 14

Висновок. Найдієвіші приклади інфографіки влучно поєднують текст, зображення та дані, що виконують функцію інформування та залучення. Якщо ви готові створити інфографіку, що поєднує розважальну функцію з навчальною, переконайтеся, що ви дотримуєтеся цих найкращих практик дизайнування: Використовуйте лінії, рамки та фігури для групування пов’язаної інформації. Використовуйте контрастні кольори для привертання уваги до ключової інформації. Створіть текстову ієрархію за допомогою трьох різних стилів шрифту. Використовуйте зображення, значки та ілюстрації для легкого запам’ятовування основних тез.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. ЗОШ Жовтянська
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ільчук Ірина Русланівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Фокіна Дар'я Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
9 вересня 2021
Переглядів
5826
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку