Презентація. "Поради соціального педагога.Погані оцінки-що робити"

Про матеріал
Даний матеріал допоможе здобувачам освіти працювати над собою, зрозуміти в чому проблема неуспішності і як її вирішити
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Погані оцінки. Що мені з цим робити?ЗАПИТАННЯ МОЛОДИХ ЛЮДЕЙ

Номер слайду 2

Що ти можеш зробити. Не пропускай занять. Цей крок може здаватися тобі очевидним, але не нехтуй ним. Якщо ти пропускатимеш надто багато занять, це однозначно негативно вплине на твої оцінки.«У нашій школі діти, які не переймалися своїми оцінками, зазвичай прогулювали уроки, і через це в них виникало багато проблем» (Матвій). Принцип з Біблії: «Що людина посіє, те й пожне» (Галатів 6:7).

Номер слайду 3

Бери максимум з кожного уроку. Бути присутнім на уроці — це вже добре, але, якщо ти й так сидиш у класі, чому б не використати цей час максимально ефективно? Ретельно конспектуй. Уважно слухай, як вчитель розкриває тему уроку, і, якщо це дозволено, став йому запитання.«На уроці я ставлю багато запитань. Мені здається, вчитель зможе краще пояснити предмет, якщо знатиме, чого саме учні не розуміють» (Ольга). Принцип з Біблії: «Звертайте увагу на те, як ви слухаєте» (Луки 8:18).

Номер слайду 4

Не намагайся отримати оцінку нечесним способом. Будь-який обман все одно залишається обманом. У школі є багато способів схитрувати. Наприклад, хтось може списувати в однокласників, але це не лише нечесно, а й призводить до негативних наслідків.«Якщо ти чогось не знаєш, то не списуй відповідей у своїх однокласників. Цим ти собі точно не допоможеш. Навпаки, ти звикнеш покладатися на інших і не навчишся вирішувати проблеми самотужки» (Дарина). Принцип з Біблії: «Хай кожен перевіряє власні вчинки. Тоді він буде радіти лише особистим досягненням» (Галатів 6:4).

Номер слайду 5

Сідай за домашнє завдання якнайшвидше. Якщо можливо, насамперед зроби домашнє завдання, а тоді розважайся чи займайся іншими справами . Коли вся робота буде зроблена, відпочинок принесе більше задоволення.«Я вирішив робити домашнє в першу чергу, і мої оцінки покращилися. Коли я повертався додому, мені кортіло подрімати чи послухати музику. Але я не піддавався й сідав за уроки, а вже тоді відпочивав» (Коля). Принцип з Біблії: «Визнача[йте], що є важливішим» (Філіппійців 1:10).

Номер слайду 6

Проси про допомогу. Немає нічого поганого в тому, щоб приймати допомогу від інших. Звернися за порадою до батьків. Запитай у вчителя, що тобі робити, аби покращити свої оцінки. Можливо, тобі знадобляться додаткові заняття з репетитором.«Підійди до вчителя, розкажи йому, чого ти не розумієш, і попроси допомогти покращити оцінки. Вчителеві буде приємно бачити, що ти стараєшся, і він допоможе тобі» (Дмитро). Принцип з Біблії: «Коли багато порадників — [плани] здійснюються» (Прислів’я 15:22).

Номер слайду 7

Використовуй кожну нагоду. Іноді в тестах бувають додаткові запитання, завдяки яким ти можеш отримати вищу оцінку. Також вчитель може запропонувати написати реферат чи зробити певний проект. Чому б не зголоситися? А якщо ти завалив контрольну, то попроси у вчителя дозволу перездати її. Хороші оцінки — результат наполегливої праці, як і вміння грати на музичному інструменті. Твої зусилля неодмінно принесуть добрі плоди«Якщо я хочу покращити свої оцінки з якогось предмета, то маю сама виявити ініціативу. Я запитую у вчителів, чи є можливість виконати додаткові завдання або перездати певні теми» (Михайло). Принцип з Біблії: «Усяка праця приносить користь» (Прислів’я 14:23).

Номер слайду 8

Підсумок. Погані оцінки. Що мені з цим робити?Не пропускай занять. Бери максимум з кожного уроку. Не намагайся отримати оцінку нечесним способом. Сідай за домашнє завдання якнайшвидше. Проси про допомогу. Використовуй кожну нагоду

pptx
Пов’язані теми
Етика, 9 клас, Інші матеріали
Додано
2 квітня 2020
Переглядів
1053
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку