Презентація "Порівняння творчості О. де Бальзака та О. Уайльда"

Про матеріал
Мета: дослідити психологію взаємозв'язку внутрішнього світу людини з її зовнішньою оболонкою за допомогою фантастичних подій, що розкривають таємниці людської психіки, незрозумілі аспекти життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Мета: дослідити психологію взаємозв'язку внутрішнього світу людини з її зовнішньою оболонкою за допомогою фантастичних подій, що розкривають таємниці людської психіки, незрозумілі аспекти життя. Актуальність: розуміння почуттів та вчинків людини у стресових ситуаціях та вплив на них зовнішніх факторів, з точки зору психології.

Номер слайду 3

Чи можна стверджувати, що Оноре де Бальзак та Оскар Уайльд були фантастами? Давайте розбиратись.

Номер слайду 4

Довідка: Фантастика ( з грецької - здатність уявляти) - вид художньої літератури, в основі якої лежать нереальні, вигадані, чарівні, надприродні події.

Номер слайду 5

Що спільного?Оноре де Бальзак. Оскар Уайльд. Жили та творили у 19 столітті. На їх життя та творчість в якійсь мірі вплинули батьки. У своїх романах приховали під фантастичною маскою реальність. Прихильник реалізму. Батьки не підтримали його. На творчість вплинув Наполеон Бонапарт. Прихильник естетизму. Культ краси - від батьків. Естетичні погляди заклали викладачі: Джон Рескін і Волтер Пейтер. Відмінне

Номер слайду 6

Оноре де Бальзак. Через фантастику митець намагався передати філософську сторону своїх романів, "містичність людського серця та душі".

Номер слайду 7

Оскар Уайльд Письменник протиставляв світ краси, світу буржуазного суспільства, тому він звертався до фантастики через парадокси, бо вважав, що зрозуміти глибину та правдивість життя можливо лише крізь призму парадоксів.

Номер слайду 8

Ставлення головних героїв до життя. Доріан Грей. Рафаель де Валентен. Жив у своє задоволення та робив те, що хотів. Максимально обмежував себе у всьому, як у фізичному так і в психологічному плані.

Номер слайду 9

Психологія - наука про внутрішню сутність людини

Номер слайду 10

Справжнє обличчя чи лише оболонка?

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Дякую за увагу

pptx
Додав(-ла)
Федючок Ірма
Додано
15 березня 2021
Переглядів
292
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку