Презентація Гамлет – вічний образ світової літератури. Відкритість твору в часі, його рецепція та інтерпретації в наступні епохи.

Про матеріал
Презентація дає можливість викласти матеріал у цікавій формі, проаналізувати отриману інформацію, легко запам»ятати та прослідкувати взаємозв»язок між частинами інформації, спонукає до пошукової діяльності
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гамлет – вічний образ світової літератури. Відкритість твору в часі, його рецепція та інтерпретації в наступні епохи.   Худякова Людмила Василівна, учитель російської мови та зарубіжної літератури

Номер слайду 2

Мета: дослідити проблеми ремінісценції вічного образу Гамлета в творах світової літератури та культури; довести, що у Шекспіра Гамлет – рефлексуюча особистість, яка грає різні ролі в ході сюжету; простежити ремінісценцію шекспірівського героя в поезії XX століття (М. Цвєтаєва, Б. Пастернак, В. Висоцький, М. Бажан); визначити домінуючу рису особистості Гамлета у театральних постановках кінця XX століття; з'ясувати причину популярності вічного образу Гамлета в наш час.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

змістовна ємкість, невичерпність смислів; висока художня, духовна здатність долати кордони епох і національних культур; непроминуща актуальність; поширеність.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Гамлет – рефлексуюча особистість Борець Месник Мислитель- гуманіст

Номер слайду 7

Марина Цвєтаєва «Офелія – ​​Гамлету» «Офелія на захист королеви» «Діалог Гамлета з совістю». Борис Пастернак «Гамлет» Ремінісценція (від лат. reminiscentia – спогад) – відтворення в художньому творі мотивів, образів, деталей, висловлювань з творів іншого автора Микола Бажан «Смерть Гамлета» Володимир Висоцький «Мій Гамлет»

Номер слайду 8

Рефлексія особистої трагедії (М. Цвєтаєва) ГАМЛЕТ Метафоричний образ української еліти 30-х років (М. Бажан) Безвихідна самотність в бунтівному світі (Б. Пастернак) Рефлексуюча особистість, мислитель-гуманіст (В. Висоцький)

Номер слайду 9

Ю. Любимов В. Висоцький

Номер слайду 10

П. Штайн Є. Миронов

Номер слайду 11

І. Ладенко С. Бабенко

Номер слайду 12

Гамлет Борець-бунтар (Театр на Таганці, постановка Ю. Любимова. Гамлет – В. Висоцький) Символ жертви (Постановка П. Штайна Гамлет – Є. Миронов) Месник (“Театр 19”, постановка І. Ладенко. Гамлет – С. Бабенко)

Номер слайду 13

А мы все ставим каверзный вопрос И не находим нужного ответа В.Высоцкий

ppt
Додано
16 березня 2021
Переглядів
8184
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку