Презентація-портфоліо вчителя історії

Про матеріал
Опис роботи вчителя, що атестується та можливість роздруківки портфоліо. Матеріал містить короткий опис роботи, схеми та фото - все, чим користується вчитель на уроці істрія. Тема актуальна - інтерактивні методи роботи на уроках історії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація досвіду роботивчителя історії та правознавства. Рясненської ЗОШ І-ІІ ступенів. Силіної Світлани Петрівни

Номер слайду 2

Силіна Світлана Петрівна. Закінчила Коростишівський педагогічний коледж ім. І. Я. Франка, потім Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет ім. Г. Сковороди. Працюю вчителем історії в Рясненській школі з 2006 року. Життєве кредо: «Життя – це постійний рух, нові цікаві знайомства і взаємодопомога»

Номер слайду 3

«Вчити себе самого - благородна справа, але ще більш благородна - вчити інших; до речі, останнє куди легше». Автор мого педагогічного кредо - Марк Твен (Семюель Ленгхорн Клеменс)

Номер слайду 4

Проблема над якою працюю«Впровадження елементів інноваційних технологій і прийомів навчання на уроках з метою розвитку пізнавального інтересу учнів.»

Номер слайду 5

Мета:удосконалення професійних компетентностей щодо здійснення особистісного професійного розвитку та створення цілісної системи взаємодії вчителя і учня через призму застосування інноваційних технологій для ефективного супроводу усіх видів пізнавальної діяльності на уроках історії.

Номер слайду 6

Розвиток - невід'ємна частина будь-якої людської діяльності. Накопичуючи досвід, удосконалюючи способи, методи дій, розширюючи свої розумові можливості, людина тим самим постійно розвивається.

Номер слайду 7

Використання сучасних інформаційних технологій на уроці історії – одна з найбільш важливих тенденцій сучасного освітнього процесу. При цьому під інформаційними технологіями навчання слід розуміти процес підготовки та передачі інформації учню засобом системи використання комп'ютерної техніки та програмними продуктами. Це дає змогу організувати спільну роботу викладача та учнів під час уроку, залучити дані мережі Інтернет для розвитку вмінь і навичок учнів самостійно здобувати нові знання.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Просторова компетентність (мапи)Пізнавальні задачі (є мета, відоме й невідоме)Реконструкція (цілого за частинами)Робота з історичними документами (аналіз, висновки)Прийоми

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Навесні 2020 року українські навчальні установи перевели на дистанційну форму навчання. Це відбулося в рамках карантину, оголошеного по всій країні у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції Covid-19. За таким же сценарієм цей навчальний рік закінчився: перед веб-камерою комп'ютера, переважно без святкових лінійок і випускних. Він був такий …

Номер слайду 14

Платформи, додатки, застосунки якими я користуюсь (і ще постійно вчусь) під час дистанційного навчання і вже й повсякчас :- Система Google – це безпечна інфраструктура, вбудовані засоби захисту й глобальна мережа, які дають змогу захистити ваші дані й конфіденційність. - Google-клас - це платформа, в якій ви можете створити віртуальний клас, через електронну пошту додати до нього своїх реальних учнів, ставити завдання у спільному структурованому просторі всім школярам або вибірково, оперативно обмінюватися інформацією, створювати свої завдання або додавати їх з інших платформ. Відеозустрічі Meet допомагають налагодити візуальне спілкування з усім класом. Спільнота «На урок» дуже допомагає в створенні та організації майбутнього уроку. Там є тести (+ онлайн), уроки, презентації, олімпіади та конкурси.

Номер слайду 15

Участь та досягнення:

Номер слайду 16

На платформі «На Урок», яку я інтенсивно використовую в своїй роботі з класом, 2020 року я зареєструвала всі класи, в яких викладаю. Там учні за бажанням можуть опробувати свої знання з історії під час предметних онлайн-олімпіад та конкурсів. Учасників було багато.. Але.. Дуже вдячна учню 9 класу Кутовському Андрію за участь і гарний результат!

Номер слайду 17

Номер слайду 18

У своїй методичній скарбниці окрім відкритих уроків також маю власноруч виконану розробку: брошурку« Перлина нашого краю», створену ще за часів краєзнавчого гуртка. Також в свій час у нас працював краєзнавчий музей. Ми з учасниками гуртка часто влаштовували там фотосесії)))Записали диск (в той час актуальна штука)

Номер слайду 19

Виховна робота. Тиждень права. Руханки

Номер слайду 20

Руханки. Проєкти. Квести

Номер слайду 21

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
18 березня 2021
Переглядів
3136
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку