Презентація "Порядок створення бібліотек в мові С++"

Про матеріал
Презентація у стислому вигляді демонструє порядок створення бібліотек у мові С ++. Матеріал призначений для факультативних занять з програмування мовою С++.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Порядок створення бібліотек в мові С++

Номер слайду 2

Директива #include. Під час використання директиви #include вміст бібліотеки(який являє собою звичайний файл) копіюється в початок проекту. Вмістом бібліотеки є набір оголошень функції та об’єктів. Директива #include має дві форми:#include - пошук бібліотек виконується в системних директоріях. Найчастіше використовується для пошуку стандартних бібліотек#include “filename” – пошук бібліотек виконується в директорії, в якій знаходиться проект. Якщо шуканого файлу не буде знайдено, то пошук буде виконуватись в системних директоріях. Ця форма запису використовується для підключення користувацьких бібліотек

Номер слайду 3

Створення бібліотеки. Для цього необхідно створити два файли з однаковою назвою і розширенням .h і .cpp (mylib.h, mylib.cpp)В dev c++: Файл –> Створити -> Вихідний файл (або Ctrl + N)

Номер слайду 4

В файлі з розширенням .h мають міститись директиви процесора #ifndef, #define, #endif. Всередині мають бути оголошені функції. Код функцій також може бути розміщений в файлі .h, але робити цього не бажано.

Номер слайду 5

В Файлі з розширенням .cpp необхідно описати функціонал прототипів функції, зазначених в файлі з розширенням .h

Номер слайду 6

В коді проекту необхідно підключити бібліотеку, використовуючи директиву #include. Після цього можна почати користуватись функціями бібліотеки

pptx
Додано
11 жовтня 2021
Переглядів
578
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку