Презентація "Поширення Реформації та Контрреформація

Про матеріал
Презентація до уроку з Всесвітньої історії для 8 класу з теми "Поширення Реформації та Контрреформація"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗАВАДСЬКОЇ ТЕТЯНИ ІВАНІВНИВЧИТЕЛЯ ІСТОРІЇ ТА ГРОМАДЯНСЬКОЇ ОСВІТИ КЗ «МАРІУПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС «ГІМНАЗІЯ-ШКОЛА» №27 МАРІУПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ»ДО УРОКУ ВСЕСВІТНЬОЇ ІСТОРІЇ (8 КЛАС)

Номер слайду 2

Поширення Реформації та Контрреформація

Номер слайду 3

Поширення реформації в Європі

Номер слайду 4

ЛЮТЕРАНСТВОЛютеранство — напрямок протестантизму, що виник у ході Реформації в Німеччині в XVI ст. У його основі лежить вчення М. Лютера. МАРТІН ЛЮТЕРПротестантські князі + Імператор Карл V = Аугсбурзький мир (1555 р.)кожен князь міг сам вибирати віру - "Чия влада, того і віра"НІМЕЧЧИНАлютеранство визнавалося офіційним віросповіданням

Номер слайду 5

кальвінізм. Кальвінізм — напрямок протестантизму, що виник у процесі Реформації у Швейцарії в XVI ст. У його основі лежить вчення Ж. Кальвіна. Женева – «протестантський Рим»Кальвін – «женевський папа» ЖАН КАЛЬВІНШВЕЙЦАРІЯ

Номер слайду 6

контрреформація. Контрреформація — заходи, здійснювані католицькою церквою в 40-х рр. XVI — 60-х рр. XVII ст. з метою власного оновлення і протидії поширенню протестантизму. Тридентський собор1545-1563 рр.1540 р.

Номер слайду 7

Орден єзуїтівІГНАТІЙ ЛОЙОЛА"Усе на славу Богові"1540 р."Якщо церква визначила, що річ, яка здається нам білою, чорна, ми відразу ж повинні визнати її чорною"ІГНАТІЙ ЛОЙОЛА «Духовні вправи»

Номер слайду 8

Дякую за увагу

pptx
Додано
11 січня 2022
Переглядів
972
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку