Презентація " Послідовність дій. Порівняння двох або більше предметів"

Про матеріал

Для створення цієї презентації використані матеріали з сайту вчителя інформатики Григоренка Сергія Васильовича. Весь матеріал поданий для дистанційного навчання учнів під час карантину. Презентація в повному обсязі розкриває тему уроку. Має цікаві завдання: ребуси, порівняння предметів, нумерація малюнків за послідовністю, логічну задачу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Послідовність дій. Порівняння двох або більше предметів

Номер слайду 2

Техніка безпеки за комп’ютером

Номер слайду 3

Розгадайте ребус. Команда – вказівка виконати певні діїМода

Номер слайду 4

Послідовність дій. Щодня ти виконуєш звичні для тебе послідовності дій: ПерехідвулиціВиконання домашнього завдання. Прибирання кімнати

Номер слайду 5

Послідовність дій. На уроках математики ти працюєш з прикладами і задачами. Їх розв’язування є послідовністю дій.

Номер слайду 6

Послідовність дій. Алгоритм – це послідовність команд (дій) для виконавця, спрямованих на розв'язання певного завдання.

Номер слайду 7

Послідовність дій. На уроках інформатики ти виконуєш алгоритм дій вмикання та вимикання комп’ютера. Пригадай їх!Алгоритм вмикання комп’ютера. Увімкни монітор2. Натисни кнопку POWER на системному блоці3. Дочекайся, коли на екрані монітора з’явиться зображення робочого стола

Номер слайду 8

Послідовність дій Обчисли вираз 15 + 21 – 12 за поданим алгоритмом. Зверни увагу! Послідовність дій було подано словесно. Ту саму послідовність дій можна подати й схематично: Знайди суму чисел 15 і 21 і запам’ятай її. Відніми від отриманого результату число 12. Запиши результат.

Номер слайду 9

Цікавинки. Перші в Україні змагання серед автомобілів-роботів відбулися в Тернополі. Роботами зовні ніхто не керував — кожен робот діяв за алгоритмом, який створив його розробник.

Номер слайду 10

Порівняння двох предметів. Порівняй пристрої. Що спільного? Що відмінне?Факс. Смартфон

Номер слайду 11

Порівняй пристроїФотокамера. Відеокамера

Номер слайду 12

Порівняй пристроїЕлектронна книжка. Планшет

Номер слайду 13

Порівняй пристроїНоутбук. Нетбук

Номер слайду 14

Запитання і завдання. Які послідовності дій ти виконуєш у повсякденному житті?Які послідовності дій ти виконуєш на уроках української мови?Чи є розклад занять у школі послідовністю дій?

Номер слайду 15

Запитання і завдання. Пронумеруй малюнки за порядком.1234

Номер слайду 16

Запитання і завдання. Познач правильну послідовність малюнків.2413

Номер слайду 17

Запитання і завдання. Познач правильну послідовність малюнків.1342

Номер слайду 18

Розділ 5 § 29 Розмішай. Дістань пакетик чаю з коробки. Поклади пакетик чаю в чашку. Налий гарячої води у чашку. Дістань чашку, чайну ложку, чай, цукор82371 Візьми чайник з гарячою водою6 Поклади шматочок цукру в чашку4 Поклади лимон у чашку5 Пронумеруй команди послідовності дій приготування чаю.

Номер слайду 19

Склади алгоритм розв'язання задачі Діду Миколі потрібно перевезти через річку на човні вовка, козу і капустину. У човен може сісти дід, і ще залишиться місце або для вовка, або для кози, або для капусти. Вовка не залишиш із козою, а козу – із капустою! Як перебратися? Надішліть cвої відповіді у Viber.

Номер слайду 20

Рефлексія: Вправа «Мікрофон»: Я запам'ятав / запам'ятала …. Алгоритм послідовності дій я виконую в …Було важко /легко у виконанні …Найбільше мені сподобалось…

pptx
Додано
13 квітня 2020
Переглядів
1409
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку