Презентація "Постава людини"

Про матеріал
Презентація містить матеріали для учнів 5 класу на тему "Постава", яка дозволяє розкрити тему як найкраще з резельтативністю навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація Кашуба Любов Іванівна. Вчитель основ здоров’я

Номер слайду 2

Тема “Профілактика шкільних хвороб”

Номер слайду 3

Єпіграф:“Здоров'я скарб- бережи його!”

Номер слайду 4

Мета:ознайомити школярів із шкільними хворобами,з'ясувати найпоширеніші хвороби в шкільному середовищі, розповісти дітям про поставу, пояснити необхідність виконання вправ для профілактики порушення постави. Вивчити з учнями комплекс вправ для профілактики порушення постави; кожному визначити свою поставу та обґрунтувати дії щодо профілактики її порушень. Виховувати дбайливе ставлення до свого здоров'я .

Номер слайду 5

Очікувані результати:-демонструвати правильну поставу; -розрізняти ситуації, які можуть призвести до порушення постави;-виконувати три вправи для зміцнення м'язів торса;-розрізняти ситуації, які можуть призвести до зниження гостроти зору;-показувати, як правильно читати, писати, дивитися телевізор і працювати за монітором;-виконувати дві гімнастичні вправи для очей.

Номер слайду 6

Шкільні хвороби. Втома Гастрит Порушення постави Порушення зору Неврози

Номер слайду 7

Постава – це звичне положення людини в спокої і русі. Хребет людини складається з 33 хребців, кожен з яких лежить на міжхребцевому диску, що нагадує мішечок з желе. Завдяки цьому людина може згинатися і розгинатися.

Номер слайду 8

Та якщо хребет часто й неприродно викривлюється, може виникнути порушення постави. У дітей 10-14 років лікарі дуже часто фіксують порушення постави або сколіоз - викривлення хребта.

Номер слайду 9

Дане викривлення потребує хірургічного втручання.

Номер слайду 10

Що ж найчастіше стає причиною порушення постави?“Мозковий штурм”

Номер слайду 11

“Пантоміма”Продемонструйте, як правильно сидіти за партою. Продемонструйте, як ви сидите за звичай.

Номер слайду 12

Звичайно, виправити викривлення хребтами в школі не можемо , але попередити – в наших силах. Якщо …

Номер слайду 13

Виконувати ранкову гімнастику. Правильно сидіти під час уроку. Правильно розраховувати вагу при перенесенні предметів. Надавати перевагу активному відпочинку. Виконувати фізкультхвилинки під час уроків.

Номер слайду 14

Вправа №1 Спина пряма, руки опущені, ноги разом, стопи притиснуті допідлоги. Спокійно вдихни і плавно підніми руки, з'єднавши їх долонями. Дихай вільно. Уяви себе деревом, яке гілками (руками) тягнеться вгору, а корінням (ногами) вростає у землю. Повільно рахуючи до 20, уявляй, як це дерево росте й міцніє. Опусти руки, розслабся.

Номер слайду 15

Вправа №2• Встань або сядь прямо.• Склади руки долонями за спиною.• Підніми руки якомога вище.• Тримай 20—30 секунд.• Опусти руки, розслабся.

Номер слайду 16

Вправа №3 Стань прямо. • Зчепи руки в замок.• Перебувай у такому положенні 10—15 секунд.• Поміняй руки

Номер слайду 17

Вправи для правильної постави виконуй вдома:

Номер слайду 18

Самостійна робота з підручником. Виготовлення пам'яток: Як правильно читати. Як правильно писати. Як правильно дивитися телевізор. Як правильно працювати за комп'ютером

Номер слайду 19

Презентація пам'яток ? Яке спільне правило є в усіх пам'ятках.

Номер слайду 20

фізкультхвилинки для очей: Кольорові сни: ст. 95“Упіймай зайчика”

Номер слайду 21

Виконання задачі З'ясуйте, чи відповідає вага вашого портфеля вашій вазі. (Для цього вагу свого тіла поділи на 7 (приблизно 15% твоєї ваги) і порівняйте з вагою свого портфеля.

Номер слайду 22

Тест:1. Найпоширеніші “шкільні хвороби” – це: А)сколіоз, Б) порушення зору, В) гастрит.2. Правильне положення тіла називається: А) сколіоз, Б) постава, В) хребет.3. Якого спільного правила потрібно дотримуватися при читанні, перегляді телепередач, роботі на комп'ютері: А) жмуритись, Б)кліпати, В)напружуватись.4. Який % ваги твого тіла, повинен становити портфель?А) 15%, Б) 50%, в) 5%.5. В чому найкраще носити шкільні речі до школи?А) портфель, Б)рюкзак, В)сумка.6. Назви види активного відпочинку.

Номер слайду 23

Підсумок уроку: По черзі продовжте речення, не повторюючи свого однокласника “Я сьогодні на уроці довідався про …”

Номер слайду 24

Домашнє завдання Опрацювати § 17. Відпрацювати комплекс вправ для постави зі сторінки 92.

Номер слайду 25

ДЯКУЮ ЗА РОБОТУ!!!

pptx
Додано
1 січня
Переглядів
231
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку