Презентація "Поведінка підлітків в соціальних мережах"

Про матеріал
Матеріал розроблено для батьківських зборів для актуалізації знань батьків щодо поведінки підлітків в соціальних мережах
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поведінка підлітків в соціальних мережах

Номер слайду 2

Близько 80% дітей мають профіль в соціальних мережах. Однак, при такій величезній частці включеності школярів в віртуальні спільноти їх реальну поведінку в соцмережах майже не досліджено.

Номер слайду 3

Загальноприйнята думкадіти на віртуальних майданчиках невтомно займаються самопрезентацієй - змінюють статуси, фотографії, шукають все нові контакти і поводяться довірливо, надмірно відкриваючись перед віртуальними співрозмовниками.

Номер слайду 4

Реальні факти70% школярів не пишуть заміток про себе і своє життя

Номер слайду 5

Школярі заходять на віртуальні майданчики, перш за все, з утилітарною метою: спілкуватися з друзями, слухати музику дивитися кіно.

Номер слайду 6

свою позицію діти висловлюють завуальовано - за допомогою тиражування цікавою, на їх погляд, інформації та «лайків»

Номер слайду 7

Більшість школярів - 60% - проводять в соціальних мережах до трьох годин в день. 16% з них сидять «в віртуалі» менше години в день. 44% присвячують соцмережах від одного до трьох годин в день. Серед решти 40% респондентів половина сидить в соцмережах від трьох до п'яти годин на день, а ще половина - більше п'яти годин

Номер слайду 8

Час у соцмережах

Номер слайду 9

Кожна п'ята дитина має більше 100 друзів у соціальній мережі

Номер слайду 10

Віртуальні друзі

Номер слайду 11

як би не розширювався коло віртуального спілкування користувача, число справжніх друзів залишається незмінним у 43% школярів в реальному житті - до 10 друзів. У 58% - більше десятка друзів. Виникає питання: хто ті «френди» в соцмережах, які не входять до близького кола реальних друзів?

Номер слайду 12

Спілкування з незнайомцями

Номер слайду 13

Соцмережі - воронки, що засмоктують нових користувачів82% в соцмережі зареєстровані більшість їхніх друзів і знайомих.

Номер слайду 14

«Автобіографії» в соцмережах не популярніБільшість - 69% школярів - не роблять цього. Ті, хто все ж пише про себе, зізнаються, що роблять це лише у виняткових випадках.

Номер слайду 15

Фотографії в соцмережах

Номер слайду 16

Висловлювати свою думку краще за допомогою чужої інформаціїПідлітки, переглядаючи інформацію, відбирають найбільш цікаву, з їх точки зору, і діляться нею з друзями.

Номер слайду 17

додавання музики або відео

Номер слайду 18

Коментування повідомлень користується меншою популярністю і використовується рідше, ніж раз на тиждень

Номер слайду 19

Висновкишколярі досить одноманітно використовують соціальні мережі. Нормою є часта перевірка особистої сторінкиспілкування виключно з близьким колом друзів. Більшість підлітків вважає за краще «кількісне поширення контенту якісним наповненням мережі новою інформацією»

pptx
Додано
29 жовтня 2019
Переглядів
1671
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку