Презентація " Повітроплавання"

Про матеріал
Презентація проектної роботи учнів на тему "Повітроплавання". Учні шукають підіймальну силу повітряної кулі і визначають, чи зможе вона підняти ведмедика.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фантастичний літальний апарат для Вінні Пуха! Створили учні 7 класу

Номер слайду 2

Ми отримали завдання створити модель повітряної кулі, на якій міг би полетіти Вінні Пух. Оленка прочитала про повітроплавання в підручнику; Юра та Ігор займались розрахунками розмірів кулі та вияснили, який газ найкращий для її заповнення; Всі разом запускали повітряну кулю на шкільному подвір'ї Обов'язки ми розподілили так: Наш девіз: Не шукайте чудес – їх немає. Шукайте знання -воно є!

Номер слайду 3

Маса Вінні Пуха разом з бочечкою меду, за нашими підрахунками, 5 кг (хоч він і кругленький, та зате маленький) Повітряна куля повинна бути заповнена газом, легшим за повітря; Таким газом може бути: водень, гелій або нагріте повітря; Запускати таку кулю треба за тихої погоди; Важливою характеристикою повітряної кулі є піднімальна сила. Ось дані, які ми вияснили:

Номер слайду 4

А це-наші результати: Газ всередині кулі Густина газу Піднімальна сила кулі Вага ведмедика Чи підніме куля ведмедика Водень 0,09 кг/м3 60 Н 50 Н Так Гелій 0,18 кг/м3 55,5 Н 50 Н Так Нагріте повітря 0,2 кг/м3 54,5 Н 50 Н Так

Номер слайду 5

Який газ обрати? Газ Водень Гелій Нагріте повітря Перевага в тому, Що найбільша піднімальна сила. Недолік в тому, що легкозаймиста речовина Перевага, що невелика густина. Перевага, Що легко повітря нагріти в шкільних умовах. Вибираємо повітря, оскільки його ми самі нагріємо.

Номер слайду 6

Тиха Без дощу Без вітру Погода

Номер слайду 7

Список джерел Дубас З.В.-”Іскристі зернятка” Андрощук Г.-”Тематичні вечори з фізики” upload.wikimedia.org/wikipedia/ru/c/c0/Montgolfiere.jpg http://tr-tour.org.ru/history.html

ppt
Пов’язані теми
Фізика, 7 клас, Презентації
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 33. Судноплавство та повітроплавання
Додано
29 грудня 2023
Переглядів
171
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку