Презентація "Повітря та його складові"

Про матеріал
Презентація - дієвий спосіб унаочнити матеріал та зацікавити дітей. Ця презентація розрахована на самостійне опрацювання учнем: як домашнє завдання при застосуванні методики "перевернутий клас"; для дистанційного навчання з попереднім ознайомленням учнів та учениць і з подальшим проведенням онлайн зустрічі, або просто для проведення онлайн/офлайн уроків із питаннями для закріплення на кожному слайді.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повітря та його властивості

Номер слайду 2

Що та як робити?Ознайомтесь із текстом слайду або перегляньте відео за посиланням. Виконайте завдання для самоперевірки. Перевірте себе (Відповідь на запитання на наступному слайді)Поступово опрацюйте матеріал презентації.

Номер слайду 3

Повітря заповнює всі порожнини, щілини й проміжки на поверхні й під землею. Розчинене повітря є й у воді, тому у водоймах можуть жити риби, які, як і більшість організмів, дихають киснем. Воно огор­тає всю планету. Повітря не розсіюється в космічно­му просторі, тому що його утримує земне тяжіння. Воно обертається разом із Землею як єдине ціле. Питання для самоперевірки:1. Де можна знайти повітря?А) Вода. Б) Космічний простір. В) Ґрунт. Г) На Місяці

Номер слайду 4

А), В)Правильні відповіді:

Номер слайду 5

Вам уже відомо, що повітря — це суміш газів. У його складі найбільше азоту (3/4) і кисню (тро­хи менше 1/4). Інших газів дуже мало. Питання для самоперевірки:2. Якого газу найбільше у повітрі?А) Кисень. Б) Вуглекислий газ. В) Азот. Г) Аргон

Номер слайду 6

Правильна відповідь: В)

Номер слайду 7

Значення газу у повітрі: Кисень необхідний усьому живому для ди­хання.

Номер слайду 8

Значення газу у повітрі: З вуглекислого газу, який у невеликій кількості є у повітрі, та воді зелені рослини на світлі утворюють органічні речовини та кисень. Вуглекислий газ називають «утеплювачем»: він має здат­ність пропускати сонячні промені до Землі, а її тепло — затримувати.

Номер слайду 9

Значення газу у повітрі: Азот — найпоширеніший газ в атмосфері. Крім того, він є обов'язковою складовою частиною різноманітних органічних сполук. Азот — один з найважливіших елементів живлення рослин, який в значній мірі зумовлює їх продуктивність.

Номер слайду 10

Питання для самоперевірки:3. Назвіть газ у складі повітря, який забезпечує життєдіяльність організмів: А) Кисень. Б) Вуглекислий газ. В) Азот. Г) Аргон4. Назвіть газ у складі повітря, який є «утеплювачем»: А) Кисень. Б) Вуглекислий газ. В) Азот. Г) Аргон5. Назвіть газ у складі повітря, який є одним із елементів живлення рослин : А) Кисень. Б) Вуглекислий газ. В) Азот. Г) Аргон

Номер слайду 11

Правильні відповіді: А)Б)В)

Номер слайду 12

Перегляньте відео за посиланням: Посилання:https://www.youtube.com/watch?v=l. Wlg. PCYmsu. Q(Практичне завдання виконувати за можливістю)

Номер слайду 13

Бажаю успіхів!

pptx
Додано
18 квітня 2022
Переглядів
322
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку