Презентація на тему "Повітря"

Про матеріал
Презентація на тему "Повітря" , розроблена за підручником Т,В Коршевнюк, В.І Баштовий 5 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повітря

Номер слайду 2

Наша Земля оточена повітрям, що огортає її суцільною оболонкою. Завдяки силі земного тяжіння повітря не відлітає в космічний простір, а утримується біля поверхні Землі. З УСІХ планет лише Земля має повітряну оболонку, яка називається атмосферою.

Номер слайду 3

Пові́тря — природна суміш газів, з яких складається атмосфера, тобто повітряна оболонка планети. Кисень - це газ без кольору, запахуі смаку. Крім кисню та азоту, у повітрімістяться вуглекислий газ, іншігази, водяна пара, різні домішки(сажа, пил, дим). Подумай, звідки беруться згадані домішки у повітрі?

Номер слайду 4

Властивості повітря

Номер слайду 5

Розчинність повітря у воді збільшується під час охолодження і зменшується під час нагріванняпоганий провідник теплапідтримує горіння, бо у складі має кисеньповітря добре проводить сонячні промені.перебуває у постійному русі (тепле повітря піднімається вгору, а холодне опускається вниз, створюючи вітри)

Номер слайду 6

Тепле повітря легше, тому піднімається вгору. На його місце опускається важке холодне повітря, яке потім теж нагрівається і піднімається вгору. Отже, повітря постійно рухається

Номер слайду 7

Рух повітря вздовж поверхні Земліназивають вітром.

Номер слайду 8

Значення повітря. Люди здавна навчилися використовувати силу вітру. Вітрильні човни рухаються завдяки повітрю, а точніше завдяки його переміщенню, яке називають вітром. Парашути опускаються також завдяки повітрю

Номер слайду 9

Використання вітру людиною

Номер слайду 10

pptx
Додав(-ла)
Васіна Оксана
Додано
20 квітня 2022
Переглядів
478
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку