Презентація "Повітря, його склад. Оксиген. Кисень."

Про матеріал
Презентація має ілюстративний характер, може бути основою проведення уроку в 7 класі з теми "Повітря, його склад. Оксиген. Поширеність Оксигену в природі. Кисень, склад його молекули, поширеність у природі. Фізичні властивості кисню."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

7 клас

Номер слайду 2

Повітря, його склад: N2 (78,09%) O2 (20,95%) Ar (0,93%) CO2 (0,03%)

Номер слайду 3

Повітря – однорідна суміш? Однорідні суміші – це суміш з двох чи більше речовин, частинки яких ми не можемо бачити навіть під мікроскопом. H2O - У вашому будинку збирається пил не лише з усієї землі, а й з космосу. Щорічно на Землю випадає десять тисяч тонн пилу стертих в порошок метеоритів і комет. Ви можете навіть зібрати трохи цього порошку, опустивши магніт в пил з пластикової водостічної труби. Велика частина того що прилипло до магніту напевно має космічне походження. - Крім того, буває і живий пил. Частинки пилку, спори грибів і навіть спори бактерій літають в повітрі в надії приземлитися в підходяще для життя місце.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Кисень O2 Валентність оксигену – ІІ Ar (O)= 16 Mr (O2 )=32

Номер слайду 8

Історія відкриття кисню 1774 році Дж. Прістлі Вивчає гази, які виділяються при прожарюванні різних речовин за допомогою лінзи сонячними променями на меркурій(ІІ) оксид 2HgO → 2Hg + O2↑

Номер слайду 9

Кисень – безбарвний, прозорий газ, без запаху, без смаку, добре підтримує горіння, однак сам не горить; трохи важчий за повітря; мало розчиняється у воді – у 100л води розчиниться 3л кисню, при 200С; при t(кип.)= -1830С (блідо-блакитна рідина); рідкий кисень реагує з магнітом при t(зам.)= -2190С (сині кристали);

Номер слайду 10

- Яка фізична властивість кисню дозволяє збирати кисень витискуванням повітря «з низу – до гори»? (мал. 1) - Яка фізична властивість кисню дозволяє збирати кисень витискуванням води «з гори – до низу»? (мал. 2)

Номер слайду 11

Озон O3 Валентність оксигену – ІІ Ar (O)= 16 Mr (O3 )=48

Номер слайду 12

Номер слайду 13

«Спіймай помилку» 1. Формула повітря - О2. 2. Молекула складної речовини кисень утворена двома атомами оксисену. 3. До складу людини входить 65% оксисену. 4. Кисень безбарвний прозорий газ без смаку, здатний намагнічуватися. 5. Кисень вперше добув А. Лавуаз’є. 6. Відносна атомна маса кисню 8. 7. В повітрі 21% кисню. 8. Кисень добре розчиняється у воді. 9. Кисень трішки легше повітря. 10. В природі кисень зустрічається тільки в складних речовинах. 11. Озон – є складовою верхніх шарів атмосфери.

ppt
Додано
9 січня
Переглядів
830
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку