Презентація " Повторення Ранній Новий час в історії людства"

Про матеріал
В даній презентації головна увага зосереджена на повторення Раннього Нового часу. Презентація містить план, актуалізацію знань, терміни, фото. Широко розкрито питання Великих географічних відкриттів їх причини та передумови, а головне наслідки, які відіграють велику роль для сьогодення. Також в даній презентації представлено вплив ВГ на культуру, стилі мистецтва, архітектуру. В кінці презентації є слайд " Поміркуємо" питання можна використовувати для асинхронного опрацювання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Повторення. Новий час. Ранній новий час в історії людства

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Актуалізація знаньІсторію Середньовіччя (від середини V до кінця XV ст.) ви вивчали ще в 7 класі. Середньовіччя було добою романтизованого рицарства, хрестових походів і панування релігійного світогляду. У цей період основою для життя людини була земля, за володіння якою розгорталися феодальні війни. Саме від доби Середньовіччя до нас дійшли важливі традиції політичного, господарського, культурного життя і повсякдення. Натомісьть Новий час - час подорожей та відкритів, які назавжди змінять світ.

Номер слайду 4

Великі Географічні відкриття

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Передумови ВЕЛИКИХ ГЕОГРАФІЧНИХ ВІДКРИТІВ

Номер слайду 7

ХРИСТОФОР КОЛУМБ

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ВАСКО ДА ГАМАПортугальський мореплавець – першовідкривач морського шляху до Індії1497-1498рр. - перша експедиція в Індію вздовж берегів Африки1502 р. – друга експедиція до Індії1524 р. - загинув під час третьої експедиції до Індії від маляріїДосягнення: відкриття торгового шляху в Індію через моредослідження південного узбережжя Африки

Номер слайду 10

Фернан Магеллан

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ЗАПАМ’ЯТАЙТЕНародженню епохи Великих географічних відкриттів сприяло бажання європейців отримати прянощі й золото та розширити земельні володіння. Першим з європейців досяг берегів Америки у 1492 р. Христофор Колумб, який все життя вважав, що дістався західних берегів ІндіїСхідний морський шлях до Індії відкрила експедиція Васко да Гама 1497-1498 рр. Першу навколосвітню подорож здійснив Фернан Магеллан у 1519-1522 рр.

Номер слайду 13

Новий час – період всесвітньої історії, основним змістом якого є перехід від традиційного (аграрного) до індустріального суспільства.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Середньовіччя – важливий період історії, під час якого було створено необідні умови для подальшого розвитку цивілізацій Заходу і Сходу.- Великі географічні відкриття- становлення капіталістичних відносин-Реформація в західній європі.- Високе відродження-Епоха просвітництва

Номер слайду 18

Великі географічні відкриття. Географічні відкриття змінили уявлення європейців про світ. Були відкриті нові землі і досліджена більша частина земної поверхні, зібраний величезний запас нових фактів з багатьох галузей знань (геологія, ботаніка, зоологія та інші). Це сприяло розвитку науки. Експедиції вимагали нових кораблів, інструментів, це сприяло розвиткові техніки. Відкриття змінили не лише світогляд людини, але й її повсякденне життя. У Європі з’являються нові культури: кукурудза, картопля, томати, тютюн. Європейці починають вживати нові напої: чай, каву, шоколад. Зростає використання цукру. Великі географічні відкриття перервали самостійний розвиток неєвропейських цивілізацій. Але й для Європи вони не пройшли безслідно. “Революція цін” створила умови для розвитку промисловості. З’явилися нові торгівельні шляхи. Першість у економічному розвитку перейшла до міст Атлантичного узбережжя. Відбулися зміни у світогляді та побуті народів. Таким чином Великі географічні відкриття підсумували попередній історичний період і створили можливості для подальшого розвитку європейської цивілізації.

Номер слайду 19

Відродження, або Ренесанс (фр. Renaissance -«Відродження») - етап у розвитку культури країн Європи, що характеризується зростанням інтересу до античних творів мистецтва та поширенням ідей гуманізму.

Номер слайду 20

Таємна вечеря

Номер слайду 21

Сикстинська Мадонна

Номер слайду 22

Назва картини

Номер слайду 23

МОНА ЛІЗА

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

У 1516 році Еразм опублікував Новий Завіт грецькою мовою, який став першим в історії друкованим виданням Грецьких Писань. В цю працю він помістив примітки та власний переклад Грецьких Писань латинською. Еразм переглядав і перевидавав свою працю.

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

ПОМІРКУЄМО1. Які географічні досягнення Середньовіччя Ви вважаєте найбільш значними й видатними?2. Які наслідки Великих географічних відкриттів? Яких першовідкривачів Ви знаєте?3. Які особисті якості людини XV - XVI ст., дозволяють зробити висновок про народження нової особистості - людини Нового часу.

pptx
Додано
7 листопада 2023
Переглядів
479
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку