Презентація "Повторюю та застосовую вивчене про текст"

Про матеріал
Презентація "Повторюю та застосовую вивчене про текст. Підготовка до діагностувальної роботи" є допоміжним матеріалом для вчителя на уроках української мови у 3 класі і допоможе закріпити з учнями вивчений матеріал з теми " Текст".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова3 клас. Повторюю та застосовую вивчене про текст . Підготовка до діагностувальної роботи.

Номер слайду 2

Емоційне налаштування. Ось і все! Дзвенить дзвінок,В гості йде до нас урок. Сядьте зручно! УсміхнітьсяІ на мене подивіться!Щоб урок пройшов не марно,працювати треба гарно. Друзі, разом посміхнемось,до роботи всі візьмемось

Номер слайду 3

Емоційне налаштування.

Номер слайду 4

Хто прийшов із гарним настроєм — рукою махніть. Вправа «Вітання». Вчитель говорить – діти відтворюють слова рухами.

Номер слайду 5

Хто чує мене — головою кивніть. Вправа «Вітаю». Вчитель говорить – діти відтворюють слова рухами.rrrrr

Номер слайду 6

Хто бачить мене — прошу, оком моргніть. Вправа «Вітаю». Вчитель говорить – діти відтворюють слова рухами.rrrrr

Номер слайду 7

Вправа «Вітаю». Вчитель говорить – діти відтворюють слова рухами. Хто ввічливий— сусідові злегка вклоніться.rrrrr

Номер слайду 8

Вправа «Вітаю». Вчитель говорить – діти відтворюють слова рухами. Хто вміє дружити— ви всім усміхніться.rrrrr

Номер слайду 9

Перевірка набутих знань. Закінчи речення. Текст, у якому про щось розповідається, називається…розповіддю. Текст, у якому щось описується, називається…міркуванням. Текст, у якому щось доводиться, називається…описом.

Номер слайду 10

Перевірка набутих знань. Закінчи речення. Кожний текст для чогось створений. Це його…мета. Текст, у якому висловлено розмірковування (думки автора) про якийсь предмет, подію, вчинок, власні почуття, називається…есе.

Номер слайду 11

Перевірка набутих знань. Закінчи речення. У кожному тексті про щось повідомляється. Це його…Кожний текст для чогось створений. Це його…мета. У кожному тексті про щось повідомляється. Це його…тема.

Номер слайду 12

Сьогодні на уроці підготовка до діагностувальної роботи. Будемо визначати тип тексту. Пригадаємо частини мови та повторимо, як встановити зв’язок слів у реченні. Повідомлення теми уроку.

Номер слайду 13

Гімнастика для очей

Номер слайду 14

Повторюю та застосовую вивчене. Одинадцяте травня. Класна робота

Номер слайду 15

Завдання 1. Прочитай текст. Визнач, скільки в ньому частин. Визнач тему та мету тексту. Запиши основну частину. Настав час збирання хліба. Широкими ланами пропливають степові кораблі – комбайни. На високому сидінні під парасолькою сидить комбайнер. Це він один керує такою складною машиною. Комбайн підрізає колосся, молотить його. Під’їхала маши на за зерном. А з другого боку комбайна вже лежить купка соломи. Хіба це не розумна машина? На поля вийшла велика армія таких машин.

Номер слайду 16

Завдання 1. Прочитай текст. Визнач, скільки в ньому частин. Визнач тему та мету тексту. Запиши основну частину. Комбайн підрізає колосся, молотить його. Під’їхала машина за зерном. А з другого боку комбайна вже лежить купка соломи. Хіба це не розумна машина?

Номер слайду 17

Завдання 1. Прочитай текст. Визнач, скільки в ньому частин. Визнач тему та мету тексту. Запиши основну частину. Комбайн підрізає колосся, молотить його. Під’їхала машина за зерном. А з другого боку комбайна вже лежить купка соломи. Хіба це не розумна машина?

Номер слайду 18

Фізкультхвилинка

Номер слайду 19

Комбайн молотить пшеничне колосся. Завдання 2. Визнач головні члени речення. Визнач частини мови в цьому реченні. Встанови зв’язок слів у реченні.(розпов., неокл.)колосся (яке?) пшеничне. молотить (що?) колосся;Комбайн ( що робить?) молотить; ім.ім.дієсл.прикм.

Номер слайду 20

Вийди, вийди сонечко, на дідове полечко. Завдання 4. Запиши речення. Визнач головні слова в реченні. Підкресли їх. Завдання 3. Визнач тип речення за метою висловлювання. Прозора крига вкрила річку.(спонукальне)

Номер слайду 21

Завдання 5. Вибери речення, у якому є звертання. Запиши це речення . Звертання підкресли. 1. Повертаються з вирію лебеді, гуси, журавлі.2. Наталя, Катруся та Іринка - подруги.3. Прилітайте, журавлі, до рідної землі.style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 22

Завдання 6. Установи зв’язок слів у реченні. Запиши. У лузі зацвіли весняні квіти. Квіти ( що зробили?) зацвіли; квіти (які?) весняні; зацвіли (де?) у лузі.

Номер слайду 23

Рефлексія

pptx
Додано
8 січня 2023
Переглядів
1211
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку