Презентація "Пожежна безпека. Умови і причини виникнення пожеж"

Про матеріал
Презентація до уроку з основ здоров'я за темою "Пожежна безпека. Умови і причини виникнення пожеж". Матеріал створено відповідно до програми з основ здоров'я для учнів 5-го класу. Підручник "Основи здоров'я. 5 клас" авторів І.Д. Бех. Т.В. Воронцова, В.С. Пономаренко,С.В. Страшко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділ 5 БЕЗПЕКА У ПОБУТІ І НАВКОЛИШНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІГлава 1. Пожежна безпека. Умови виникнення горіння. Пожежна безпека житла Для 5 класу. Головіна Любов Олександрівна

Номер слайду 2

Першим, хто ввів поняття «трикутник вогню», був французький хімік Антуан Лоран Лавуазьє (1743-1794). Він сформулював теорію горіння, встановивши, що горіння відбувається за участі повітря, а саме кисню, який входить до складу повітря. Склад повітря: азот, кисень, вуглекислий газ, водяна пара, шкідливі речовини та інші гази.

Номер слайду 3

Джерело запалювання: іскра, відкритий вогонь, висока температура. Горючі матеріали: дерево, папір, гас (керосин). Кисень: газ , що міститься у повітрі.

Номер слайду 4

Завдання: доповніть перелік можливих джерел запалювання: Сірник. Бенгальськи вогонь. Сигарета. Несправний електроприлад. Лупа…..

Номер слайду 5

ГОРЮЧІ РЕЧОВИНИГорючі – це такі, які під дією вогню або високої температури спалахують, тліють або обуглюються. Матеріали цього класу продовжують горіти і після закінчення джерела горіння.

Номер слайду 6

ГОРЮЧИМИ Є ВСІ ОРГАНІЧНІ МАТЕРІАЛИВугілля. Торф. Суха трава. Газ. Дерева

Номер слайду 7

Важкогорючі речовини. Важкогорючі – це ті , що загоряються, тліють чи обуглються під дією вогню, проте, без джерела запалювання іхнє горіння припиняється.

Номер слайду 8

ВАЖКОГОРЮЧІ РЕЧОВИНИ ЧАСТО ЗУСТРІЧАЮТЬСЯ В ОСЕЛЯХ ТА ПОБУТІПластикові стеліПластмаси. Лінолеум. Гума

Номер слайду 9

Негорючі речовини. Негорючі – це ті, що не горять за будь яких умов. Деякі речовини застосовують для гасіння пожеж. Каміння. Цегла. Вода. Пісок. Бетон. Мінеральна вата. Асбест

Номер слайду 10

Дайте відповіді на запитання і складіть пам’ятку «Як запобігти пожежі». Чому небезпечно ставити телевізор в ніші меблевої стінки, класти на нього речі?Чому заборонено сушити одяг над газовою плитою?Чому небезпечно залишати без нагляду увімкнену праску?Чому не можна стелити килим поряд з каміном?Чому заборонено користуватися несправним електроприладом (наприклад, із пошкодженим шнуром)?*Які правила пожежі безпеки порушують мешканці будинку на малюнку 76, що на наступному слайді.

Номер слайду 11

Пожежна безпека в оселіМал. 76. На цьому малюнку зображено неіснуючий будинок. Якби він був насправді, то в ньому неодмінно виникла б пожежа, тому що його мешканці порушують правила пожежної безпеки.

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Парафіло Оксана Станіславівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Міщенко Галина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 березня 2022
Переглядів
11433
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку