Пожежна безпека (Презентація)

Про матеріал
Презентація до уроку основ здоров'я у 5 класі на тему "Пожежна безпека" за підручником - Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В. Нова програма 2018 + 2013 рік.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пожежна безпека

Номер слайду 2

Вогонь – друг чи ворог?

Номер слайду 3

Пожежа. Поже́жа — неконтрольоване горіння поза спеціальним вогнищем, що розповсюджується в часі і просторі. Знищує матеріальні цінності, створює загрозу для життя людей, тварин, негативно впливає на навколишнє природне середовище. 

Номер слайду 4

Як загасити невелику пожежу?Якщо пожежа невелика, вогонь можна просто затоптати, залити водою, засипати піском. Можна вогонь накрити килимом, ковдрою, пальтом, щоб не було доступу кисню. Але в жодному разі не можна використовувати те,що виготовлено із синтетичних матеріалів. Під час горіння вони плавляться і виділяють дуже токсичні речовини. Найчастіше пожежі гасять водою. Якщо самостійно загасити вогонь неможливо, треба терміново викликати пожежників.

Номер слайду 5

Як вибратись із задимленого приміщення?

Номер слайду 6

Евакуація з приміщення школи

Номер слайду 7

Підсумки: Про що ви сьогодні дізнались на уроці? Пригадайте , як треба вибиратися із задимленого приміщення? Чому електроприлади не можна гасити водою? Як можна загасити невелику пожежу? Чим небезпечна паніка при пожежі?

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додано
18 квітня 2022
Переглядів
590
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку