Презентація "Позитивне мислення. Конфлікти і здоров'я"

Про матеріал
Презентація до уроку Позитивне мислення. Тест "Чи маєте ви позитивне мислення".Робота з аналізом для учнів. 5 порад для позитивного настрою дітей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Позитивне мислення

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Ми сьогодні поговоримо про гарний настрій. Вияснимо, що впливає на наш настрій, як за допомогою гарного настрою досягти бажаних результатів. Важливо відразу запам’ятати, що настрій - перш за все, результат сталення людини до навколишнього світу. Якщо ставитися до будь-яких подій негативно, то й настрій швидко стане відповідним. Тому перше правило - щоб створити гарний настрій, треба намагатися знаходити в подіях, навіть якщо вони здаються спочатку досить негативними, щось добре, корисне.

Номер слайду 4

Мислити позитивно – не означає викорінити зі свого життя негативні емоції зовсім. Неприємності все одно трапляються, і заборонити реагувати на них неможливо і навіть шкідливо для психіки. Суть позитивного мислення – це вміння знаходити в будь-який момент життя привід для радості і сприймати невдачі раціонально, аналізуючи причини і приймаючи, як цінний досвід.

Номер слайду 5

Позитивне мислення – 5 порад!✅Трансформуй! Наповни негативну ситуацію позитивним змістом.✅Записуй! Занотовуй все, що з тобою гарного сталося за день. Не важливо, на скільки вони значущі і у якій сфері життя відбулися.✅Посміхайся! Посмішка знижує рівень кортизолу (гормон стресу) та збільшує рівень ендорфіну (гормон щастя) в крові. Навіть «вимушена» посмішка так само здатна поліпшити настрій, як і та, що з’явилася сама собою.✅Відчувай! Не забороняй собі відчувати негатив. Навчись його розуміти і контролювати.✅Уклади мир! На переживання минулого витрачається занадто багато часу та енергії. Концентруйся на теперішньому часі та стані. «Пробач і відпусти» всіх на кого ви ображені. Минуле не змінити, а теперішнє і майбутнє від нього страждає.

Номер слайду 6

Пропоную вам пройти тест Тест "Чи володієте ви позитивним мисленням?"Мета: визначити наявність позитивного мислення в учасників. Інструкція. Дайте відповіді на запитання. Варіанти відповідей: "так", "сумніваюсь", "ні".

Номер слайду 7

1. Чи відчуваєте ви себе молодшим за свій вік?2. Ви достатньо самовпевнена людина?3. Вас пригнічує робота з примусу?4. Вас надихає класична музика?5. Ви проти ідеї усамітнення?6. У вас немає комплексу неповноцінності?7. Іноді вам здається, що все можливо зробити?8. Часто вам притаманний ентузіазм?9. Чи можете ви змінити невдалий хід подій?10. Чи достатньо ви наполегливі у досягненні своєї мети?11. Чи вважають вас люди енергійною людиною?12. У вас рідко бувають депресивні думки?13. Ви часто змінюєте свої захоплення?14. Чи часто ви буваєте задоволені собою?15. Чи легко ви сприймаєте черговий виклик долі?

Номер слайду 8

Обробка результатів. За кожну відповідь «так» поставте собі 2 бали, якщо ви сумніваєтесь-1 бал, за відповідь «ні»- 0 балів. Якщо сума ваших відповідей становить більше 17 балів, то ви володієте позитивним мисленням. Це гарний результат, оскільки у вас є всі шанси бути щасливою людиною. Не забувайте, що доля посміхається тим людям. Які мають добрі наміри та наполегливо працюють над собою. Якщо ви набрали менше 17 балів, вам варто переосмислити свої погляди на життя та оточуючий вас світ. Треба навчитися боротись зі своїми негативними емоціями. Тоді фортуна посміхнеться вам, ви станете справжнім оптимістом, впевненим у собі.

Номер слайду 9

Підводячи підсумки тестування, можна сказати, що треба вірити в себе, свої можливості. Треба викинути з голови негативні думки. Протистояти їм можна тільки позитивним ставленням до дійсності, до самого себе. Позитивне мислення характерне тим, що людина свідомо контролює свої думки, емоції. При цьому вірить у себе, в кінцевий успіх, залишається оптимістом.

Номер слайду 10

Дякую за урок, Ви МОЛОДЦІ!

pptx
Додано
16 березня 2022
Переглядів
2647
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку