Презентація "Практична робота № 7"

Про матеріал
Сформувати вміння визначати форми поведінки тварин та типи угруповань тварин за відеоматеріалами або описом. Розвивати логічне мислення. Виховувати любов до тварин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота № 7 Тема. Визначення форм поведінки тварин. Мета:сформувати вміння визначати форми поведінки тварин та типи угруповань тварин за відеоматеріалами або описом. Розвивати логічне мислення. Виховувати любов до тварин. Обладнання і матеріали: презентація- та відеофрагменти.

Номер слайду 2

Хід роботи. Щоб Вам зручніше було виконувати роботу продивіться відео :1.https://www.youtube.com/watch?v=z. Lc. WAe4x. E-k2. https://www.youtube.com/watch?v=Akzg6j. CKmlg

Номер слайду 3

Форми поведінки тваринІндивідуальна: Репродуктивна: Соціальна: пересування, дослідницька активність,харчова поведінка, поведінка, спрямована на пошук оптимального температурногорежиму, захисна поведінка, використання різних знарядь.шлюбна,батьківська,територіальна. об’єднуються з родичами й підтримують з ними постійні контакти, та внутрішньовидової агресивності, які дають змогу встановлювати йпідтримувати певний порядок в угрупованнях.

Номер слайду 4

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Форми поведінки тварин. Характерні ознаки Харчова поведінка. Шлюбна Територіальна Батьківська

Номер слайду 5

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Форми поведінки тварин. Характерні ознаки Харчова поведінка. Складний комплекс рухів, спрямованих на знаходження, схоплювання, утримання здобичі. Шлюбна Пошук партнера, утворенняпар, впізнавання партнера, шлюбні ритуали і власне спаровування. Для пошуку партнера використовують сигнали: хімічні, звукові, зорові. Спаровуванню передує етап залицяння (демонстрацію оперення, «любовні серенади»). Самців вибирають самки: на самку лягає основна турбота за нащадками. Територіальна Пов’язана з поділом території на окремі ділянки. Передбачає маркування, або мічення, своєї території. Мітки, несуть інформацію про її хазяїна і дають можливість оцінитишанси на перемогу в конфлікті з ним. Батьківська Турбота про нащадків. У більшості птахів, ссавців і деяких комах батьки після народження нащадків охороняють і годують їх.

Номер слайду 6

Висновок: усі форми поведінки тварин об’єднують у три основні групи - індивідуальну, репродуктивну і соціальну.Індивідуальна поведінка спрямовані на виживання і життєзабезпечення окремої особини. Репродуктивна поведінка забезпечує існування певного виду тварин. Соціальна поведінка має пристосувальне значення.

Номер слайду 7

Домашнє завдання 1.§ 46, 47, 48

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Масальська Олена Вікторівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
10 квітня 2020
Переглядів
10365
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку