Презентація "Практичне занняття. Державне будівництво незалежної України (1992-2010 рр.)"

Про матеріал
Матеріали до практичного заняття дають можливість показати складність процесу державного будівництва назалежної України (1992-2010 рр.), розкрити особливості і здобутки та дати оцінку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ. ДЕРЖАВНЕ БУДІВНИЦТВО В НЕЗАЛЕЖНІЙ УКРАЇНІ: ОСОБЛИВОСТІ, ЗДОБУТКИ, ПРОБЛЕМИісторія України, 11 клас Розробила: Тетяна Вікторівна Пекар,вчителька історії Одеської загально-освітньої школи №45 І-ІІІ ступенів Одеської міської ради Одеської області

Номер слайду 2

МЕТА: ПОКАЗАТИ СКЛАДНІСТЬ ПРОЦЕСУ ДЕРЖАВНОГО БУДІВНИЦТВА. 2) РОЗКРИТИ ОСОБЛИВОСТІ, ЗДОБУТКИ, ПРОБЛЕМИ ЦЬОГО ПРОЦЕСУ. 3) ДАТИ ЙОМУ ОЦІНКУ ТА ЗРОБИТИ ВИСНОВКИ.

Номер слайду 3

ЗАВДАННЯ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ДО ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯПІДГОТУВАТИ ПРЕЗЕНТАЦІЮ «СТАНОВЛЕННЯ НЕЗАЛЕЖ-НОСТІ УКРАЇНИ: ДЕРЖАВОТВОРЧИЙ ПРОЦЕС» (5 слайдів). 2. СКЛАСТИ ПЛАН І ПІДГОТУВАТИ ФАКТИ ТА АРГУМЕНТИ ДО ЗАВДАНЬ. 3. ПОВТОРИТИ МАТЕРІАЛИ ПАРАГРАФІВ РОЗДІЛУ 5.4. ЗРОБИТИ ВИСНОВКИ ВІДПОВІДНО ДО МЕТИ ЗАНЯТТЯ.

Номер слайду 4

ВИКОРИСТОВУЙ ОСНОВНІ ТЕРМІНИ ТЕМИ.

Номер слайду 5

З’ясуйте назву теми та  мету практичного заняття. Повторіть матеріал, який необхідно пригадати для роботи на практичному занятті. Відповідно до вказівок учителя виконайте завдання для підготовки до практичного заняття. До заняття опрацюйте наведені в підручнику джерела (рубрика «Документи розповідають») і  дайте відповіді на запитання до них (якщо вчителем не було визначено іншого завдання). На практичному занятті працюйте відповідно до пропозицій, наданих у підручнику (хід заняття), якщо відсутні інші вказівки вчителя. РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО РОБОТИ НА ПРАКТИЧНОМУ ЗАНЯТТІ

Номер слайду 6

Завдання 1. Роздивіться карту та опи-шіть історичні факти (по-дії, явища, процеси), якізображено. Наприклад така теза.1. В Україні відбувалася приватизація, що було шляхом до ринкової еко-номіки.

Номер слайду 7

Завдання 2. До положень, що характеризують розвиток економіки 1990-х рр., доберіть конкретні факти. Теза: «Основною причиною стрімкого падіння народжуваності у 1990-х рр. було чимдалі більше зубожіння населення.»Завдання. Роздивіться карикатуру.1) Які соціально-демографічні проблеми вона висвітлює.2) З яких причин реформування сільського господарства відбува-лося найповільніше?Доберіть факти до тези: «Ситуація в сільській місцевості України була справжньою демографічною катастрофою».

Номер слайду 8

Завдання 3. Прочитайте документ, надайте відповідь, підтвердивши історичними фактами, які викладено у §22-23 підручнику, слушність критичних міркувань Л. Кучми. У чому Л. Кучма вбачав найбільшу ваду заходів перших українських урядів (зокре-ма, й власного) у здійсненні реформ? З виступу Л. Кучми на науковій конференції, присвяченій ринковим трансформа-ціям (Київ, 2000):«Формула, яка була визначена вже на старті реформ і витримувалася впродовж наступних років – спочатку реформи, потім вирішення соціальних завдань, - вия-вилися не просто помилковою, а й глибоко деструктивною. На практиці вона звелася до добре відомого: реформи – за рахунок соціальних чинників. У цілому ряді випадків демонтовано навіть ті соціальні здобутки, які свого часу були запо- зичені західними країнами. Усе це стало повною протилежністю реформам, що здійснювалися, наприклад, у Німеччині, а також в інших країнах повоєнної Європи, де завжди й в усьому був визначальним принцип соціальної спрямованості еконо-мічних перетворень».

Номер слайду 9

Дякую за увагу!Бажаю вам гарногодня!

Номер слайду 10

ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА ТА ІНТЕРНЕТ-РЕСУРСИВласов В. С. Історія України (рівень стандарту) : підр. для 11 класу / В. С. Власов, С. В. Кульчицький. – Київ, Літера, 2019. – С. 184 – 2142. Власов В. С. Історія України (рівень профільний) : підр. для 11 класу / В. С. Власов, С. В. Кульчицький. – Київ, Літера, 2019. – С. 209 – 2383. Вікіпедія

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Борова Ольга
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Струкевич О.К., Романюк І.М., Дровозюк С.І.)
Додано
1 травня 2020
Переглядів
6406
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку