Презентація "Міжнародні відносини України. Помаранчева революція"

Про матеріал
Презентація "Міжнародні відносини України. Помаранчева революція" розроблена на основі §24 підручника Історія України (рівень стандарту) : підручник для 11 класу закладів загальної середньої освіти / В. С. Власов, С. В. Кульчицький. – Київ : Літера ЛТД, 2019. – 256 с.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Міжнародні відносини України. Помаранчева революція

Номер слайду 2

1. Відносини України із США, НАТО та ЄС1994 р. Ратифікація Верховною Радою України Договору про партнерство і співробітництво між Україною та Євросоюзом. Грудень 1994 р. Підписання в Будапешті вищими керівниками України, США, Великої Британії та Російської Федерації Меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.30 січня 1992 р. Україна стала членом Конференції з безпеки та співробітництва в Європі (з 1995 р. – Організації з безпеки та співробітництва в Європі, скорочено ОБСЄ).

Номер слайду 3

Липень 1997 р. під час саміту країн – членів НАТО в Мадриді було підписано Хартію про особливе партнерство між Україною та Організацією Північноатлантичного договору. 9 листопада 1995 р. вступ України до Ради Європи. Договір про партнерство і співробітництво між Україною і Євросоюзом - червнь1994 р. (в Люксембурзі ) - набув чинності 1 березня 1998 р.. Європейський Союз, ЄС – міжнародне політико-економічне об’єднання європейських держав.

Номер слайду 4

2. Відносини України з Росією28 травня 1997 р. голови урядів України й Росії підписали угоду про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України30–31 травня 1997 р. Б. Єльцин здійснив свій перший державний візит в Україну з метою підписання Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією.

Номер слайду 5

23 лютого 2003 р. у Москві відбулася неформальна зустріч чотирьох президентів: В. Путіна (Росія), Л. Кучми (Україна), Н. Назарбаєва (Казахстан) і О. Лукашенка (Білорусь). Президенти підписали заяву «Про новий етап економічної інтеграції та про початок переговорного процесу щодо формування Єдиного економічного простору і створення єдиної регуляційної міждержавної комісії з торгівлі і тарифів». Так у повсякденне життя увійшло поняття Єдиного економічного простору (ЄЕП).Єдиний економічний простір (ЄЕП) – проект створення спільного ринку товарів, послуг, капіталів і робочої сили для Білорусі, Казахстану, РФ та України.

Номер слайду 6

3. Президентські вибори 2004 р. Помаранчева революція22 листопада – 3 грудня 2004 р. Помаранчева революція. Акції протесту, що тривали впродовж листопада – грудня 2004 р., відбувалися під жовтогарячими, або помаранчевими, знаменами. Саме тому ті події назвали Помаранчевою революцією. Майже всі учасники протесту та їхні симпатики мали помаранчеву атрибутику: прапори, стрічки, накидки, хустинки.

Номер слайду 7

Грудень 2004 р. Обрання В. Ющенка Президентом України

Номер слайду 8

ЗАКРІПЛЕННЯ МАтеріалу. Установіть хронологічну послідовність подій: А) Обрання В. Ющенка Президентом України ; Б) Підписання Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією; В)Вступ України до Ради Європи ;Г) Підписання Будапештського меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї. 2. Складіть речення, використавши поняття і терміни: Європейський Союз, євроінтеграція, Єдиний економічний простір (ЄЕП), «тузлинська криза», Помаранчева революція, парламентсько-президентська республіка. 3. Схарактеризуйте одним реченням історичних діячів відповідно до їхньої ролі в подіях доби: Л. Кучма, В. Янукович, В. Ющенко.

pptx
Додано
4 травня 2020
Переглядів
3984
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку