Презентація "Практичне заняття. Що означає бути українцем в часи російської агресії проти України"

Про матеріал
Презентація до практичного заняття з громадянської освіти 10 клас "Що означає бути українцем/українкою в часи російської збройної агресії проти України"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття: Що означає бути українцем/українкою в часи російської збройної агресії проти України

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Пам’ятаймо, що бути українцем та українкою — означає бути вдячними Силам Оборони України за можливість жити в Україні. Не соромтеся та не забувайте дякувати військовим, які продовжують боротися за наше українське майбутнє. З 2018 року в Україні існує свій спосіб невербально подякувати військовим і ветеранам — жест «Завдяки тобі». При зустрічі із людьми у формі або камуфляжі перехожим пропонують класти долоню на серце. Так кожен та кожна засвідчить свою вдячність та повагу, при цьому не порушуючи особистого простору військових. Пам’ятайте, що нашим захисницям та захисникам важливо відчувати нашу підтримку, тож не забудьте розказати про цей жест своїм рідним та близьким. Більше того, ви можете дякувати нашим військовим так, аби про це дізналися мільйони. Ініціатива «Завдяки тобі» є і в соціальних мережах — фейсбук, інстаграм, тік-ток. Виконайте практичне завдання. Розмістіть у своїх соціальних мережах пост вдячності конкретному захиснику або захисниці, яких ви знаєте. Це можуть бути ваші рідні, близькі, друзі, знайомі чи просто сусіди, які боронять Україну. Не забудьте попередньо запитати у них дозволу про таку публікацію.

Номер слайду 8

У 1917 році Михайло Грушевський видав брошуру, яка називалась «Хто такі українці і чого вони хочуть». У ній знаходимо таку цитату: «Але не тільки хто природжений Українець, а також і всякий той, хто щиро хоче бути з Українцями, і почувай себе їх однодумцем і товаришем, членом українського народу, бажає працювати для його добра. Якого б не був він роду, віри чи звання – се не важно. Його воля і свідомість рішає діло. Коли він почуває себе найближчим до Українців і ділом се показує, він Українцям – товариш і земляк». Поміркуйте над запитаннями Михайла Грушевського та тезово сформулюйте відповіді на них:- хто такі українці?- чого хочуть українці?

Номер слайду 9

У кожної українки та кожного українця своя відповідь на запитання: Що означає бути українкою чи українцем сьогодні? Але усіх нас об’єднує одна боротьба — за вільну, незалежну, соборну, демократичну Україну. Бажаю кожному та кожній маленьких і великих перемог щодня, а усім нам найголовнішої перемоги над російським ворогом!

pptx
Додано
12 жовтня
Переглядів
167
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку