Презентація "Практичне заняття «Солідарність «зірок» (сelebrity) з Україною»".

Про матеріал
Практичне заняття в межах розділу 6. ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИБІР УКРАЇНИ. РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття «Солідарність «зірок» (сelebrity) з Україною».

Номер слайду 2

2 Нашу країну підтримують іноземні митціІноземні креативники демонструють солідарність з Україною через музику, живопис та колаборації. Світова креативна індустрія одностайно підтримує Україну. В цьому нескладно переконатися: лише цього літа українські прапори майоріли в руках десятка світових зірок під час їхніх концертів. Трьохтисячна аудиторія празького залу Forum Karlín побачила із українським стягом Патті Сміт, музиканти Rammstein розгорнули прапор на концертах у Варшаві та Цюриху. Під час концерту в німецькому Бонні Біллі Айліш підняла зі сцени прапор, який кинула їй українська співачка Джеррі Хейл, та поцілувала його. The Scorpions розгорнули прапори України та Польщі у Кракові. Rolling Stones замінили кольори свого логотипу на синьо-жовті під час виступу в лондонському Гайд-парку. Під час виконання пісні Gimme Shelter на екрани вивели сцени ракетних обстрілів росіянами українських міст. 

Номер слайду 3

3 Нашу країну підтримують іноземні митціУ березні відзначився бренд Balenciaga — випустив спеціальну колекцію одягу синьо-жовтого кольору. Креативний директор компанії Демна Гвасалія чудово розуміє українських переселенців: у 12 років йому довелось залишити рідне місто через російсько-грузинську війну. У квітні біля російського посольства у Вільнюсі місцеві активісти організували художній перформанс. Вони пофарбували воду в ставку поряд у червоний, подібний до кольору крові, щоб привернути увагу спільноти до військових злочинів Росії.

Номер слайду 4

4 Нашу країну підтримують іноземні митці Українське послання транслює й відомий гурт Imagine Dragons. У липні музиканти стали амбасадорами платформи United24 і нині збирають гроші на швидкі для України. Гурт регулярно виходить на сцену з українським прапором та публічно засуджує російську агресію.«Чому у 2022 році вмирають діти?». Соліст Imagine Dragons Ден Рейнольдс засудив війну в Україні на фестивалі у Польщі

Номер слайду 5

5 Ештон Кутчер та Міла Куніс, американські актори, записали відеозвернення до своїх прихильників і розпочали збір коштів через фонд Go. Fund. Me для підтримки українських біженців та надання гуманітарної допомоги. Також пара пожертвувала 3 млн доларів, а менше, ніж за тиждень зібрали уже 20 млн доларів. До речі, Міла Куніс народилась у м. Чернівці, але в 1991 році її родина емігрувала та оселилась у Лос-Анджелесі. Долучилась до підтримки українських біженців та надання допомоги їм американська акторка Анджеліна Джолі. На своїй сторінці в Instagram акторка ділиться фото та відео українок з дітьми, які вже перетнули кордони України.

Номер слайду 6

6 Американський письменник Стівен Кінг у своєму Twitter виставив фото, де він одягнутий у футболку із написом «Stand with Ukraine». За кілька днів він повідомив про те, що більше не продовжуватиме контракт на видавництво своїх книг у Росії. До речі, саме Стівен Кінг один із найпопулярніших іноземних письменників на території країни-агресора. Спогадами та фото із концерту на Майдані Незалежності у 2008 році ділиться Пол Маккартні, один із засновників легендарного гурту The Beatles. У своєму пості в Twitter він також написав про підтримку Україні. Кетрін Винник (Катерина Анна Винницька), канадська акторка та режисерка українського походження, на своїй сторінці в Instagram постійно висвітлює інформацію про війну та закликає світ підтримати України. Підтримку Україні висловлює відомий на увесь світ українець, дизайнер, митець Ruslan Baginskiy. "... я тут, щоб впевнено заявити. Я вірю в Збройні Сили України і я вірю в нашу владу"

Номер слайду 7

7 Долучилась до підтримки українських біженців та надання допомоги їм американська акторка Анджеліна Джолі. На своїй сторінці в Instagram акторка ділиться фото та відео українок з дітьми, які вже перетнули кордони України. Анджеліна Джолі від початку широкомасштабного російського вторгнення висловлювала підтримку Україні й українцям, які були змушені через війну покинути свої домівки

Номер слайду 8

8«Увесь світ із глибоким захватом спостерігав за сміливістю, рішучістю та незламністю українського народу проти злочинного російського нападу», — каже актор Марк Гемілл. Із цими словами виконавець ролі Люка Скайвокера звернувся до українців у відео, опубліковане у річницю повномасштабного вторгнення. Послання — не лише від Гемілла. Доєдналися десятки селебріті, зокрема Морган Фрімен, Мет Деймон, Вес Андерсон, Джулія Робертс, Барбара Стрейзанд та інші креатори. Їхній спільний посил — вдячність та підтримка українського спротиву. «Ви боретеся за всіх нас», — додав актор Ітан Гоук.

Номер слайду 9

9«Весь світ із захватом спостерігає за вашою мужністю, честю, силою. Ви боретеся за всіх нас — за право жити у мирі. Дуже вдячний вам за це! Ми молимося за вас щодня». Американський актор і режисер Ітан Гоук подякував українцям за те, що вони борються за спільні цінності усього демократичного світу.

Номер слайду 10

Вперше з 1994 року гурт Pink Floyd випустив нову пісню "Hey Hey Rise Up" з вокалом українського музиканта соліста гурту "Бумбокс" Андрія Хливнюка. Як передає Укрінформ, кліп на пісню у "Ой у лузі, червона калина" опублікований на каналі гурту на You. Tube. Опублікована пісня має назву "Hey Hey Rise Up" (Гей, гей, вставай). Трек містить вокал українського музиканта Андрія Хливнюка (група "Бумбокс"), який співає пісню "Ой у лузі червона калина" на Софійській площі в КиєвіБританський рок-гурт Pink Floyd та український музикант Андрій Хливнюк зібрали понад 600 тисяч доларів завдяки запису кавер-версії на пісню «Ой у лузі червона калина». Кошти підуть на благодійну допомогу українцям

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Крижанівська Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 листопада 2023
Переглядів
1076
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку