Презентація «Практичне заняття «Звернення громадян».

Про матеріал
Презентація «Практичне заняття «Звернення громадян». Мета: • ознайомити здобувачів освіти з видами звернень громадян в Україні; • поглиблювати інтерес до форм безпосередньої демократії ; • вдосконалювати навички зв’язного мовлення, формувати активну громадянську позицію учнів. Очікувані результати Після цього уроку учні зможуть: • називати види звернень громадян; • пояснювати та застосовувати поняття: “пропозиція”, “заява”, “клопотання”, “скарга”, “електронна петиція”; • наводити приклади звернень громадян; • розв’язувати правові ситуації стосовно розгляду звернень громадян. Тип уроку : практичне заняття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Стаття 3. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави. Стаття 40. Усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

1ша група – визначає види звернень громадян(робота зі схемою стр.95);                                                         2- га група – визначає права громадян, які звернулися із заявою чи скаргою(робота зі схемою стр.97)                                                                            3- тя група – визначає термін розгляду звернень(стр.98)                                                          4- та група – визначає вимоги до звернень( стр.96)          

Номер слайду 5

Номер слайду 6

ЗРАЗОК ЗАЯВИ                                                         Голові райдержадміністрації                                                          ……………………………………………….                                                          Прізвище ,ім`я по батькові заявника що мешкає за адресою: вул………….., буд. ….,                                                            …………………………                                                             контактний телефон Заява Прошу сприяти/надати допомогу/ вимагаю…............................................ Далі коротко викласти суть питання ( порушувати варто одне питання), навести факти й аргументи. Прошу розглянути ці питання та надати письмову відповідь за адресою (вказати). Дата                                                                                              Підпис До заяви додаю : ( вказати усі документи, довідки, які додають до заяви)

Номер слайду 7

Завдання Визначити в кожній із ситуацій вид звернення громадян. Ситуація 1. Громадянин Тендітний подав звернення до міського голови , у якому висловився за проведення фестивалю “Скадовські зорі”. Ситуація 2.                                                                                                      Громадянка Турботлива звернулась до селищної ради із проханням посприяти їй в отриманні земельної ділянки для забудови . Ситуація 3. Житель міста Полтави Лірник написав листа до керівника комунального підприємства, яке займалось вивозом сміття, у якому довів до його відома, що сміття не регулярно вивозять. Ситуація 4. У прокуратуру міста надійшла заява від жителів одного мікрорайону про те, що на літньому майданчику кафе до 2 годин ночі, постійно звучить голосна музика.

Номер слайду 8

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Фролова Тетяна Миколаівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гладка Світлана Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Каліщук Ольга Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Сидоренко Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Крижанівська Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
ppt
Додано
8 лютого 2020
Переглядів
12668
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку