Презентація практичної роботи з теми "Визначення особливостей зовнішньої будови хребетних тварин у зв'язку з пристосуванням до різних умов існування"

Про матеріал

Презентація до проведення практичної роботи №3 у 7 класі з теми "Визначення особливостей зовнішньої будови хребетних тварин у зв'язку з пристосуванням до різних умов існування"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота № 3 Тема: Визначення особливостей зовнішньої будови хребетних тварин у зв’язку з пристосуванням до різних умов існування. Мета: з’ясувати особливості будови хребетних тварин у зв’язку з існуванням у різних умовах. Обладнання та матеріали: вологі препарати, опудала хребетних тварин, фото-, відеофрагменти, малюнки. Хід роботи1. Розгляньте запропоновані вчителем вологі препарати, опудала, фото хребетних тварин (рибу, амфібію, рептилію, птаха, ссавця).2. Зверни увагу на такі ознаки: форма та покриви тіла, органи пересування, органи дихання.3. За результатами роботи, використовуючи матеріали підручника та інших джерел, заповніть таблицю.

Номер слайду 2

                       {22838 BEF-8 BB2-4498-84 A7-C5851 F593 DF1}Клас, вид. Середовище існування та спосіб життя. Форма та покриви тіла. Органи руху та спосіб пересування. Органи дихання. РИБИАМФІБІЇРЕПТИЛІЇПТАХИССАВЦІ

Номер слайду 3

І варіантІІ варіант Сом звичайний Жаба озерна Вуж звичайний Дятел великий. Дельфін звичайний Окунь річковий. Квакша звичайна Хамелеон Пінгвін імператорський Ведмідь бурий

Номер слайду 4

4. Зробіть висновки, зазначивши основні пристосування в зовнішній будові хребетних тварин до життя у різних умовах середовища. Риби пристосовані до існування у _____ середовищі: мають ____ форму тіла, шкіра вкрита ___ і виділяє ____, що зменшує ____; органи руху _____, органи дихання ___. Амфібії - мешканці _____ та _____ середовища. Вони мають ____ тіло, шкіра ____ , кінцівки ____, дихають ____ , очі вкриті ___, що захищає від пересихання. Рептилії здебільшого поширені у ___ середовищі, мають такі пристосування: кінцівки ____ або закінчуються ____ з кігтиками; шкіра ____, вкрита _____, що захищає _____. Птахи живуть у _____ середовищі, здатні до _____, мають таки пристосування: тіло _____, невелика ____, гнучка ____, шкіра ___ вкрита ____, передні кінцівки ____, ноги мають ____ . Ссавців більшість пристосовані до життя у ____ середовищі, тому мають шкіру ____ багату на ___, тіло вкрите ___, кінцівки розташовані _____, що дає змогу _____. Але серед ссавців є такі, що пристосовані до польоту (наприклад, _____), до життя у воді (____) або у _____ (наприклад, кріт).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Чернуха Ганна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Корнійчук Марина Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Левкова Лариса Валентинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 серпня 2018
Переглядів
21409
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку